Ο Ομπάμα θα προσπαθήσει να πείσει τον Τραμπ για την Κούβα

Ομπάμα Τραμπ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΚΚΛΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, θα προσπαθήσει να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ να μην παρεκκλίνει από τη γραμμή της εξομάλυνσης των σχέσων των ΗΠΑ με την Κούβα, όπως ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ομπάμα ανέφερε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση ελπίζει να πείσει την νέα κυβέρνηση του Τραμπ να διατηρήσει την πολιτική των συνομιλιών παρά την απειλή του Τραμπ να αντιστρέψει το άνοιγμα με την κομμουνιστική κυβέρνηση στο νησί.

«Η Κούβα έχει συμπεριληφθεί και θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο θεμάτων τα οποία θα υποστηρίξει ο πρόεδρος Ομπάμα ότι είναι η σωστή προσέγγιση για τα αμερικανικά συμφέροντα», είπε ο Ρόουντς.

Ο Τραμπ, που αναλαμβάνει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, έχει προαναγγείλει ότι θα θέσει τέλος στις σχέσεις του Ομπάμα με την Κούβα εκτός εάν η Αβάνα συμφωνήσει σε «καλύτερους όρους» μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εκτενέστερα πολιτικά δικαιώματα στο νησί. Η κυβέρνηση της Κούβας δεν έχει σχολιάσει καμία δήλωση του Τραμπ έως τώρα.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...