Ο Π. Σκουρλέτης εμφανίζεται πεπεισμένος ότι δεν θα γίνει μείωση συντάξεων

bb

Ο Π. Σκουρλέτης εμφανίζεται πεπεισμένος ότι δεν θα γίνει μείωση συντάξεων

Πεπεισμένος ότι δεν θα υπάρξει μείωση των συντάξεων δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Η χώρα μας έχει επανακτήσει βαθμούς ελευθερίας, στο πλαίσιο πάντα της σημερινής νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι σαφής και τα επιχειρήματα μαζί μας», συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα RealNews.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, δήλωσε: «Η εθνικά υπεύθυνη και συμφέρουσα στάση είναι να επικυρωθεί η συμφωνία από την παρούσα Βουλή. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Ο εθνολαϊκισμός και ο καιροσκοπισμός δεν πρέπει να εμποδίσουν την επίλυση ενός εθνικού ζητήματος, που θα προσδώσει μια νέα δυναμική στη χώρα μας και θα αποτελέσει ένα βήμα προς την ειρήνη και τη συνανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων».

Χαρακτήρισε έντιμη τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, σημειώνει «ολοένα και περισσότερο θυμίζει Κεντροδεξιά παρά Κεντροαριστερά. Πρέπει να κατανοήσουμε πως μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που σε άλλες εποχές αυτοπροσδιορίζονταν ως ΠΑΣΟΚ έχουν πάψει να εκφράζονται και να σκέφτονται ως τέτοιοι. Μάλλον έχουμε την αποπασοκοποίησή τους και δεν επιθυμούν να βρουν μπροστά τους κάτι που απέρριψαν. Οι κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες ήταν βαθιές στα χρόνια της κρίσης και διαμόρφωσαν μια νέα συνείδηση. Εκεί ακριβώς οφείλεται και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων ετών. Οι συνεργασίες, για να έχουν προοπτική και να είναι στέρεες δεν μπορεί να είναι μόνον υπόθεση κινήσεων κορυφής χωρίς προγραμματικό υπόβαθρο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τη διαρκή κοινωνική του γείωση. Το ζήτημα, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι απλώς αριθμητικό, αλλά βαθιά πολιτικό. Δεν επιδιώκουμε να γίνουμε ένα κόμμα κατά τα πρότυπα των κομμάτων του παλαιού δικομματισμού, που λειτουργούσαν ως ένα πελατειακό δίκτυο. Θεωρούμε, όμως, αναγκαία τη συμμετοχή των στελεχών μας σε σωματεία, συλλόγους, κινήσεις, σε ό,τι είναι ζωντανό και κινείται στην κοινωνία» υπογραμμίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος.

Εν όψει των αυτοδιοίκητων εκλογών ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι «η μεταμνημονιακή περίοδος εκ των πραγμάτων διαμορφώνει άλλου είδους αντιπαραθέσεις και διλήμματα, είναι κατανοητό πως υπάρχει η ανάγκη μιας προγραμματικής εμβάθυνσης και ανανέωσης που να αντιστοιχεί στη νέα περίοδο. Η μεταμνημονιακή περίοδος θα σφραγιστεί από μια προγραμματική αντιπαράθεση των δυο μεταμνημονιακών πόλων».

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνει την πρόταση του κόμματος του «για μια δίκαιη ανάπτυξη με προστασία του κόσμου της εργασίας αλλά και με μια παράλληλη προσπάθεια υπεράσπισης του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων αγαθών που θα αντιπαρατεθεί με την πρόταση ενός αγοραίου, ακραίου νεοφιλελευθερισμού».

 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/344057-O-P-Skoyrletes-emphanizetai-pepeismenos-oti-den-tha-ginei-meiose-syntaxeon ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...