Ο Ρεν τους εκθέτει: Κόψατε μισθούς και συντάξεις περισσότερο απ’ ό,τι ζήτησε η τρόικα!!!!

Ο Ρεν τους εκθέτει: Κόψατε μισθούς και συντάξεις περισσότερο απ' ό,τι ζήτησε η τρόικα!!!!
Βασιλικότερη του βασιλέως η συγκυβέρνηση ξεπέρασε ακόμη και αυτές τις αντιλαϊκές προσδοκίες της τρόικα.
Όπως προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν σε ερώτηση του  ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, η κυβέρνηση έκοψε περισσότερο μισθούς και συντάξεις απ’ό,τι είχε προβλέψει η ΕΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε πέρα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2012, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων του δημοσίου τομέα, ακόμη κι από αυτήν που η ίδια είχε προβλέψει με τη συναίνεση της τρόικας, στον προϋπολογισμό, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν.

Ο Φινλανδός επίτροπος επισημαίνει ότι, το  ύψος των κονδυλίων που καταβλήθηκε για μισθούς και συντάξεις «ήταν χαμηλότερο από εκείνο το οποίο είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, χάρη στον σημαντικό αντίκτυπο της νέας μισθολογικής κλίμακας και τον μεγαλύτερο αριθμό συνταξιοδοτούμενων»!!

Παράλληλα ο κ. Ρεν αναφέρει ότι, το 2012:

1. «Σημειώθηκε σημαντική υστέρηση στην εκτέλεση των κρατικών πρωτογενών ταμειακών δαπανών, ιδίως των λειτουργικών δαπανών και του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων»

2. «Οι πληρωτέοι λογαριασμοί σε φαρμακεία και ιδιωτικούς υγειονομικούς φορείς έχουν αυξηθεί περίπου κατά 0,5% του ΑΕΠ»

3. «Οι τρέχουσες προβολές της Επιτροπής καταδεικνύουν πρωτογενές έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ, σε αντίθεση με τον στόχο του -1% του ΑΕΠ»

4. «Η τρέχουσα οικονομική ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί το 2013, με το πραγματικό ΑΕΠ να υποχωρεί, κατά την εκτίμηση της Επιτροπής, κατά 4,2%. Το γεγονός αυτό θα έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης».

ΕΥΡΩΠΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...