Πάτρα: «Βρέθηκε» ανεκτίμητος θησαυρός στην Αγυιά – Απο κάθε άκρη του κόσμου – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ίνας «θησαυρός» βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Πάτρας, και συγκεκριμένα στην Αγυιά επί της οδού Θράκης 33. Ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξή του.

Για να δει κανείς όλα όσα έχει συγκεντρώσει ο κοσμογυρισμένος πατρινός θα πρέπει να επισκεφθεί πάνω απο 100 χώρες του κόσμου. Κι όμως μέσα σε 200 τ.μ. ο κ. Ηλίας έχει χωρέσει κειμήλια αξίας που εντυπωσιάζουν! Η αξία τους έχει εκτιμηθεί απο ειδικούς, σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καθώς τα περισσότερα είναι σπάνια. Γι αυτό και ο χώρος φυλάσσεται με συστήματα συναγερμού και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Ο κ. Ηλίας Βασιλαντωνόπουλος ταξιδεύει για παρα πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο. Εχει συλλέξει και εκθέτει περίπου 2800 αναμνηστικά τουριστικου ενδιαφέροντος σε βιτρίνες και κορνίζες σε έναν χώρο κλιματιζόμενο 200 τ.μ. Και όλα αυτά δεν τα κρατάει για τπν εαυτό του. Ο κ. Βασιλαντωνόπουλος ανοίγει την πόρτα του σε κάθε σοβαρό ενδιαφερόμενο, που θέλει να θαυμάσει τα ιδιαίτερα εκθέματα στο μικρό μουσείο, έτσι όπως έχει μετατρέψει ολόκληρο το σπίτι του. Ακόμη και την κουζίνα!

Μπορεί να δει κανείς όλα τα είδη λαϊκής τέχνης, όπως πάπυρους (Αίγυπτος), ΒΑΤΙΚ (Σουμάτρα, Μαλαισία, Ταϋλάνδη), ξυλόγλυπτα (Κένυα, Μυανμάρ, Ταϋλάνδη, Κεϋλάνη, Μπαλι, Σουμάτρα, Βραζιλία, Αργεντινή κ.λ.π.) μάσκες ξυλόγλυπτές από πολλές χώρες και έγχρωμες (σπάνιο είδος) από Κεϋλάνη. Περγαμηνές (Ισραήλ), αραβουργήματα (Συρία), λεπτοζωγραφική σε δέρμα (Νεπάλ), λεπτοζωγραφική σε κόκκαλο καμήλας (Περσία).

Είδη λαϊκής τέχνης από Μυανμάρ, Αίγυπτο, Κεϋλάνη, Χονγκ Κονγκ, Νεπάλ, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Περσία, και παρα πολλές άλλες χώρες αλλά και σπάνια souvenirs.

Μεταξοτυπίες (ΙΝΔΙΑ), κινεζικά διακοσμητικά, ο πύλινος στρατός (ΚΙΝΑ), ο σμαραγδένιος Βούδδας (emerald Buddha) φτιαγμένος από νεφρίτη, 290 κούκλες με παραδοσιακές τοπικές ενδυμασίες διαφόρων χωρών. Βιτρίνες τοίχου με συλλογή σκορπιών (Τυνησία), beetles (σκαθάρια) Ασιατικών χωρών, πεταλούδες (Μαλαισία).

Συλλογη σε βιτρίνες από 380 key holders (μπρελόκ). 500 κορνίζες με τουριστικά θέματα και ζωγραφική (Θεοτοκόπουλος κλπ). Κεραμικά (Τυνησία), παπαγάλοι (Βραζιλία), τουκάνο (Aguacu), χιονόμπαλες από πολλές κυρίως Ευρωπαϊκές χώρες, η φρουρά της Βασίλισσας (Αγγλία), ξυλόγλυπτα ζώα και πολεμιστές Maasai (Κένυα), χαρακτική και σχέδια σε δέρμα (Ταϋλάνδη), 25.000 επιλεγμένες φωτογραφίες, πολλά album με κάρτες (καρτ ποσταλ), σπάνια κέρματα και γραμματόσημα από όλο τον κόσμο, σαρκοφάγοι (Αίγυπτος), ο ξυλόγλυπτος Βούδδας από εβενο (Κεϋλάνη), βουδδιστικά κατασκευάσματα λατρείας, μεξικάνικα souvenirs από ημιπολύτιμους λίθους,θυρεός (Ισπανία, Μάλτα) κρουστά όργανα (Κουβα,Μπαχάμες, Μαρόκο κλπ), μαρμάρινο Taj Mahal (Ινδία), ζωγραφική με χρωματιστή άμμο σε μπουκάλια (Petra – Ιορδανία) πορσελάνινες μάσκες (Βενετία), ζωγραφική σε ξερά φύλλα μπανάνας (Ταϋλάνδη), κρυστάλλινες κατασκευές με φωτιζόμενη ζωγραφική και εκατοντάδες άλλα είδη λαϊκής τέχνης και souvenirs, nov δεν είναι εύκολο να καταγραφούν, όπως επίσης παραδοσιακή μουσική σε δίσκους, κασέτες και CD’S από 115 χώρες.

Αξίζει να αναφέρουμε οτι Ολλανδικό τηλεοπτικό συνεργείο που βρέθηκε στην Πάτρα στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ανακάλυψε το σπίτι του κ. Βασιλαντωνόπουλου, αφιέρωσε τρεις ολόκληρες ημέρες για να καταγράψει κάθε σπιθαμή του χώρου και όλα τα εκθέματα που έχει συγκεντρώσει ο κ. Ηλίας απο ολόκληρο τον κόσμο.

Εάν θελετε να δείτε τις μοναδικές και σπάνιες αυτές συλλογες, μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο με δωρεάν είσοδο και ξενάγηση (απογευματινες ώρες, 2 ώρες περίπου θα χρειαστούν), αφού τηλεφωνήσετε για ραντεβου στο 2610 422678, 425928, 6946 371465, 6945 138481.

contraseolous.gr/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...