Πάτρα: Η πρώτη καταγγελία στο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας

Ξεκίνησε να λειτουργεί τη Δευτέρα

Ξεκίνησε χθες να λειτουργεί και στην Πάτρα το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας που βρίσκεται στο Β’ αστυνομικό τμήμα. Είναι ένα από τα 12 που ιδρύθηκαν σε όλη την Ελλάδα ενώ την πρώτη μέρα λειτουργίας του καταγγέλθηκε ένα περιστατικό.

Πιο συγκεκριμένα μία γυναίκα κατήγγειλε τον εν διαστάσει σύζυγό της ο οποίος σύμφωνα με όσα είπε στο γραφείο πήγε ως το σπίτι που διέμενε και την απείλησε. Ο άνδρας ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες όπως εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αναζητείται από τις αρχές.

Να σημειώσουμε ότι τα γραφεία αυτά έχει στελεχωθεί με 12 ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αλλά και με την απαιτούμενη ευαισθησία, πολίτες που προβαίνουν σε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.

Επιπροσθέτως, καθένα από τα Γραφεία διαθέτει περιπολικό για προσαγωγές και συλλήψεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ως προς την εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού, επισημαίνεται ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί γνωστικό αντικείμενο που εντάσσεται στα προγράμματα σπουδών των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, ενώ σε πρόσθετες εξειδικευμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες 366 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης και 910 στελέχη παρακολούθησαν το διαδικτυακό πρόγραμμα επιμόρφωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (πρόγραμμα HELP).

thebest.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...