Απολογήθηκε την Δευτέρα στον Ανακριτή Πατρών ένας Έλληνας που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που «παγίδεψε» πέντε συμπολίτες  αφαιρώντας τους συνολικά 76.000 ευρώ.

Φέρεται να είναι μέλος της σπείρας που εξαπάτησε τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες το τελευταίο 20ήμερο στην Αχαΐα.

Ο άνδρας κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα Πατρών,  με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών κυρίως, ζητώντας μεγάλα χρηματικά ποσά με πρόσχημα την αναγκαιότητα χειρουργικής επέμβασης σε συγγενικά τους πρόσωπα. Μάλιστα, ένας παρίστανε τον γιατρό, ενώ στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακουγόταν μια κραυγή απόγνωσης που έλεγε «Μαμά βοήθεια…» με αποτέλεσμα να πείθονται εύκολα τα θύματά τους.

Ο κατηγορούμενος –σύμφωνα με πληροφορίες – ομολόγησε την συμμετοχή του στην οργάνωση υποστηρίζοντας πως δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά ήταν ο άνθρωπος που δρούσε ως «εισπράκτορας». Μάλιστα, σε μια περίπτωση στην Πάτρα η ηλικιωμένη που τα μέλη της συμμορίας εξαπάτησαν, του πέταξε την τσάντα με 25.000 ευρώ από το μπαλκόνι!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ασφάλειας Πατρών «άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη, προσποιούμενος ιατρό και με το πρόσχημα της εμπλοκής του παιδιού της σε σοβαρό ατύχημα, το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, της απαίτησε 25.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφτούν τα έξοδα του χειρουργείου.

Στη συνέχεια ο συλληφθείς, μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης γυναίκας, όπου παρέλαβε από την παθούσα το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό και αποχώρησε από την πόλη των Πατρών».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τους άλλους τέσσερις συνεργούς του, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. «είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, οι οποίοι από την 19/4/2022 έως την 11/05/2022, διέπραξαν ακόμα τέσσερις απάτες (εκ των οποίων μια απόπειρα), σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 51.000 ευρώ».

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...