Πάτρα: Συρρέουν οι πιστοί στο ναό του Αγίου Ανδρέα για να προσκυνήσουν την Τίμια Ζώνη της Παναγίας – Με θρησκευτική λαμπρότητα η υποδοχή του ιερού κειμηλίου

Με θρησκευτική λαμπρότητα έγινε  η υποδοχή της Τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου, από τη Μητρόπολη Πατρών. Η Αγία Ζώνη μεταφέρθηκε στην Πάτρα από τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο οποίος παρέδωσε το ιερό κειμήλιο στα χέρια του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου, που ανέμενε έξω από τον ναό του Αγίου Ανδρέα. Στη συνέχεια εν πομπή η Τίμια Ζώνη της Παναγίας τοποθετήθηκε από τον κ. Χρυσόστομο σε ειδική θέση στο κέντρο του νέου ναού του Αγίου Ανδρέα.

Μάλιστα, όταν μπήκε η Τίμια Ζώνη στην εκκλησία, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος.

Την Τίμια Ζώνη προσκύνησε πρώτος, ο Μητροπολίτης Πατρών, ακολούθησε ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο Άρτης Καλλίνικος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος και ο ηγούμενος Εφραίμ.

Εκατοντάδες πιστοί έχουν συρρεύσει στο ναό για να προσκυνήσουν την Τίμια Ζώνη, ενώ αυτή την ώρα τελείται στο ναό, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

17.33: Έφτασε στην Πάτρα η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου. Η υποδοχή γίνεται από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, πλαισιωμένο από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο, τον Άρτης Καλλίνικο και τον Επίσκοπο Κερνίτσης Χρύσανθο, οι οποίοι βρίσκονται έξω από τον ναό του Αγίου Ανδρέα την πομπή που καταφθάνει από το αεροδρόμιο του Αράξου.

Στην υποδοχή συμμετέχει ο κλήρος της Μητρόπολης Πατρών, πλήθος πιστών, όπως και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών της πόλης.

Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν από το απόγευμα της Παρασκευής στο ναό του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας, προκειμένου να προσκυνήσουν την Τίμια Ζώνη της Παναγίας, η οποία έφτασε στην πόλη από το Άγιο Όρος. Η υποδοχή του ιερού κειμηλίου της Θεοτόκου, έγινε με θρησκευτική λαμπρότητα, από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, ενώ απέδωσε τιμές στρατιωτικό άγημα.

Η Αγία Ζώνη έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του νέου Ναού του Αγίου Ανδρέα και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή, του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

 

 Πηγή  The Best.gr

 Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...