Πάτρικ Σάναχαν: Επικίνδυνες και αντιεπαγγελματικές οι ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο

«Επικίνδυνες και «αντιεπαγγελματικές» χαρακτήρισε τις ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένας Αργύρη, για το πως σχολιάζει την συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ο Αμερικανός υπουργός είπε ότι «επικίνδυνες και αντιεπαγγελματικές πράξεις δεν θα μας αποτρέψουν από το να πραγματοποιούμε τις επιχειρήσεις μας».

Επιβεβαίωσε επίσης, πως απέστειλε επιστολή στον Τούρκο ομόλογό του «προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα επίσημα βήματα μετά την απόφαση της Τουρκίας για τους S-400. Η προσφορά μας στην Τουρκία είναι ανταγωνιστική. Θέλω να διασφαλίσω ότι ο διάλογος είναι ανοιχτός και σαφής» ανέφερε.

Σημειώνεται πάντως πως με τον Πάτρικ Σάναχαν συναντήθηκε ο Ευάγγελος Αποστολάκης με τον οποίο εξετάσθηκε το άριστο επίπεδο της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ όπως προκύπτει από το πλήθος των κοινών δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και από τον στρατηγικό διάλογο των δύο χωρών που έλαβε χώρα για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο ΥΕΘΑ στις τοποθετήσεις του προέβαλε τις εθνικές θέσεις και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες διεθνούς αμυντικής διπλωματίας που υλοποιεί η Ελλάδα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Επισήμανε, επίσης, την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας τις προσπάθειες που  καταβάλλονται για τη διερεύνηση δραστηριοτήτων/ενεργειών, εντός του πλαισίου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Καθ’όλη τη διάρκεια των επισκέψεων και επαφών του στην Ουάσινγκτον, ο ΥΕΘΑ συνοδευόταν από τον Πρέσβυ της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Χάρη Λαλάκο, ενώ επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Ελλάδας και παράλληλα συναντήθηκε με το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...