Πέθανε ο Πατήρ Θεόδωρος Σάββερης

Μια εξαιρετικά προσφιλής μορφή του ιερατικού αλλά και του κοινωνικά ευρύτερου χώρου τις τελευταίες δεκαετίες στην Άμφισσα δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο λόγος για τον Αρχιμανδρίτη Θεόδωρου Σάββερη, τον γνωστό σε όλους μας «Πάπα-Θόδωρο», ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του σημαντικές παρακαταθήκες, καθώς πρωτοστάτησε στην λειτουργιά του Οικοτροφείου Αρρένων αλλά και στο κατηχητικό έργο επί δεκαετίες της Ιεράς Μητρόπολης Φωκιδας. Ήταν εφημέριος για πολλά χρόνια στον μητροπολιτικό ναό της Άμφισσας, αλλά και στην ενορία του Αγίου Αθανασίου, ενώ η παραδειγματική σεμνότητα και η προσήνεια του χαρακτήρα του τον κατέστησε καθολικά αγαπητό στην κοινωνία της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ εδώ και περίπου ένα έτος ήταν τρόφιος του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων στην Ιτέα. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις δέκα και μισή το πρωί στο ναό των Αγίων Θεοδώρων στην Άμφισσα, ενώ θα προηγηθεί και θεία λειτουργία υπέρ αναπάυσεως της ψυχής του αποθανόντος ιερέα.

Για το θάνατο του Αρχιμανδρίτη Θεόδωρου Σάββερη ο Βουλευτής Φωκίδας Γιάννης Μπούγας σημείωσε:
Με θλίψη πληροφορήθηκα την εκδημία του πατρός Θεοδώρου Σαβερη. Διακόνησε με αγάπη την τοπική μας εκκλησία. Ιδιαιτέρως μεγάλη η προσφορά του κατά την ίδρυση και λειτουργία του Οικοτροφείου αρρένων της Μητροπόλεώς μας, που παρέσχε στέγη, τροφή και πατρική φροντίδα σε εκατοντάδες μαθητές που έρχονταν στην Άμφισσα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Γυμνάσιο και Λύκειο. Υπήρξε επίσης σπουδαίος κατηχητής και καθηγητής θρησκευτικών. Ο Κύριος ας τον αναπαύσει.

fokidanews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...