«Πέσιμο» της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στη Γιαννάκου: Προκλητικές και ψευδείς οι δηλώσεις της

bb
«Πέσιμο» της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στη Γιαννάκου: Προκλητικές και ψευδείς οι δηλώσεις της

«Πέσιμο» της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στη Γιαννάκου: Προκλητικές και ψευδείς οι δηλώσεις της


18/05/2020 – 18:39

Στην αντεπίθεση, κατά της βουλεύτριας της ΝΔ Μαριέττας Γιαννάκου, πέρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, χαρακτηρίζοντας ως «προκλητικές και ψευδείς» τις δηλώσεις της περί άρνησης του δικαστικού σώματος να συμβάλει στις δυσκολίες που περνούσε ο ελληνικός λαός την εποχή των μνημονίων.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της ΕΔΕ η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα, Χριστόφορο Σεβαστίδη και Παντελή Μποροδίμο, αντίστοιχα, έχει ως εξής:

«Οι δηλώσεις περί Δικαστικού Σώματος που αρνήθηκε να συμβάλει στις δυσκολίες που περνούσε ο ελληνικός λαός την εποχή των μνημονίων, είναι προκλητικές και ψευδείς.

Οι Δικαστές και Εισαγγελείς δέχτηκαν από την αρχή των μνημονίων διαδοχικές περικοπές στους μισθούς τους που έφτασαν μέχρι και το 50%, πολύ περισσότερες από αυτές που οι ίδιοι οι βουλευτές επιφύλαξαν για τους εαυτούς τους.

Το Συνταγματικό εξάμβλωμα της θέσπισης “Μισθοδικείου” που συγκροτείται κατά το 1/3 από Δικαστές και κατά του οποίου αφήνει υπονοούμενα η ίδια βουλευτής, δείχνει τη φανερή δυσπιστία του πολιτικού κόσμου στο Δικαστικό Σώμα την ίδια στιγμή που οι βουλευτές ψηφίζουν αποκλειστικά οι ίδιοι το ύψος του δικού τους μισθού!

Θεωρούμε ότι η τοποθέτησή της δεν είναι τυχαία. Λειτουργεί τροχιοδεικτικά και αυτό πρέπει να προβληματίζει όχι μόνο δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς αλλά όλους τους μισθωτούς εργαζόμενους.

Τους συναδέλφους πρέπει να τους προβληματίζει επιπρόσθετα η χρονική συγκυρία της πραξικοπηματικής κίνησης των 9 μελών του ΔΣ για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ένωση σήμερα που διακυβεύονται κρίσιμα ζητήματα για το Δικαστικό Σώμα».

Η αναφορά της κ. Γιαννάκου για το θέμα, έγινε κατά την παρέμβασή της στη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, την προηγούμενη Τετάρτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Πηγή: kontranews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...