Πήρε φωτιά καμινάδα στο Ευπάλιο.

bb

Καμίναδα τζακιού  έπιασε φωτιά στις 23:30 περίπου σε οικία στο Ευπάλιο, χρειάστηκε η άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπάκτου ώστε  η πυρκαγιά να σβήσει χωρίς να προκληθούν  ζημιές. Σύνηθες φαινόμενο εξάλλου σιγά σιγά όλα τα τζάκια πλέον ανάβουν  , καλό θα είναι πριν ανάψουμε το τζάκι να κάνουμε τον απαραίτητο καθαρισμό.

Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που η καμινάδα μας πάρει φωτιά σε ένα κείμενο που αλιεύσαμε από το διαδίκτυο.

  • Τι κάνω αν η καμινάδα μου πάρει φωτιά;

Σε περίπτωση που γίνει ανάφλεξη στην καμινάδα βγάλτε αμέσως όλους από το σπίτι και καλέστε την πυροσβεστική. Αν έχετε προμηθευτεί κάποιον ειδικό πυροσβεστήρα τζακιού καλό είναι να τον χρησιμοποιήσετε και αν η εστία έχει θύρες (πχ πορτάκια σόμπας) καλό είναι να τα κλείσετε ώστε να μειώστε την είσοδο άκαυστου αέρα στον θάλαμο καύσης, αν δεν έχει κλείστε κάθε παράθυρο και πόρτα στο σπίτι. Επίσης αν έχετε λάστιχο ποτίσματος καλό είναι να καταβρέξετε την σκεπή κοντά στο καπέλο της καμινάδας ώστε να μειώσετε την πιθανότητα επέκτασης της φωτιάς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρέξετε το εσωτερικό της καμινάδας. Το κρεόζωτο είναι λιπαρό και το νερό θα φουντώσει την φωτιά.

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...