Παγκόσμιο σοκ: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 300 άνδρες και παιδιά στη Μοσούλη

ΙΣΙΣ

ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ                                                                 

Το Ισλαμικό Κράτος, την ώρα που η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα, περνάει στην αντεπίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών του Ιράκ που έχει στη διάθεσή του το αμερικανικό δίκτυο CNN, οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν περίπου 300 αμάχους στη Μοσούλη.

Όπως αναφέρει αναλυτικότερα το δημοσίευμα οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποίησαν σαν ανθρώπινες ασπίδες 284 άνδρες και παιδιά, οι σοροί των οποίων μεταφέρθηκαν με μπουλντόζες σε ομαδικό τάφο στα νότια της πόλης που αποτελεί το τελευταίο προπύργιό τους στο Ιράκ. Τα θύματα έπεσαν θύματα πυροβολισμών, σύμφωνα με την πηγή που διατηρεί την ανωνυμία της. 

Η αναφορά για τις εκτελέσεις έρχεται μία ημέρα μετά την ανησυχία που εξέφρασε ο ΟΗΕ για εγκλήματα αυτού του τύπου, με τον Ύπατο Αρμοστή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν, να κάνει λόγο για περίπου 550 οικογένειες που κρατούνται όμηροι από τους τζιχαντιστές.

Ο αλ Χουσείν διευκρίνισε πως «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι μαχητές του ΙΚ όχι μόνο να χρησιμοποιήσουν ευάλωτους ανθρώπους σαν ανθρώπινες ασπίδες, αλλά να τους σκοτώσουν αντί να τους απελευθερώσουν».

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ πρόσθεσε, μάλιστα, πως είναι γνωστό ότι το ΙΚ δεν δίνει καμία αξία στην ανθρώπινη ζωή, γεγονός που, όπως είπε, ωθεί την κυβέρνηση του Ιράκ να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους αμάχους.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...