Παιδικό γράμμα στον Αγ. Βασίλη ραγίζει καρδιές: Ζητά τροφή και στέγη για την οικογένειά της

Παιδικό γράμμα στον Αγ. Βασίλη ραγίζει καρδιές: Ζητά τροφή και στέγη για την οικογένειά της
Παιδικό γράμμα στον Αγ. Βασίλη ραγίζει καρδιές: Ζητά τροφή και στέγη για την οικογένειά της


20/11/2019 – 10:30

Ένα εφτάχρονο κορίτσι στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας, γράφοντας γράμμα στον Άγιο Βασίλη, δεν ζήτησε ούτε το τελευταίο μοντέλο παιχνιδιού που είδε στις τηλεοπτικές διαφημίσεις ούτε ηλεκτρονική συσκευή/ gadget. Ζήτησε κάτι τόσο στοιχειώδες και ΄συνάμα τόσο πολύτιμο για όσους δεν το έχουν: ζήτησε μόνο ένα σπίτι και φαγητό για την οικογένειά της!

Ο δημοτικός σύμβουλος που το άνοιξε μετά βίας μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του από το σοκ που του προκάλεσε το περιεχόμενο.

Αν και ζει σε μία δυτικού τύπου χώρα, ζητά τα αυτονόητα. Αυτά που σε κάθε χώρα (και όχι μόνο στην «εξευγενισμένη» Δύση) έπρεπε να είναι παρωχημένα.

Το 7χρονο κορίτσι μεταξύ άλλων έγραψε: «Μπορούμε να έχουμε ένα σπίτι για τα Χριστούγεννα; Η μαμά θέλει να είμαστε όλοι μαζί. Μπορείτε να μας δώσετε και λίγο φαγητό; Και αν είναι δυνατόν να έχω και μία ωραία κούκλα;».

Στο κοινοτικό κατάστημα στο οποίο έφτασε η επιστολή της μικρής, σήμανε αμέσως συναγερμός και έγινε κινητοποίηση έτσι ώστε η οικογένεια να περάσει την περίοδο των Χριστουγέννων σε ξενοδοχείο και τα παιδιά να είναι όσο το δυνατόν πιο ανέμελα.

Όπως έγινε γνωστό, αυτήν την περίοδο τα παιδιά της οικογένειας μένουν μακριά από τη μητέρα τους, στο σπίτι συγγενή τους.

«Δεν είναι σωστό να ανησυχεί ένα παιδί για τα Χριστούγεννα» τόνισε ο άνθρωπος που διάβασε πρώτος την επιστολή. «Θα ενισχυθεί η οικογένεια αφού τα παιδιά γνωρίζουν ότι οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα να τους αγοράσουν δώρα».

Όμως, μετά τα Χριστούγεννα; Τι;

Όμως, τα άλλα παιδιά που βρίσκονται σε ίδια και χειρότερη μοίρα ανά τον κόσμο; 

1 στα 3 παιδιά δεν αναπτύσσεται φυσιολογικά λόγω του υποσιτισμού

1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών υποφέρει από κρυφή πείνα.

Για πόσο η επιβίωσή τους -αξιοπρεπής ή μη-  θα εξαρτάται από αισθήματα φιλανθρωπίας και οίκτου;

Για πόσο ακόμη η ευημερούσα, κατά τα άλλα, Δύση θα εθελοτυφλεί και θα επισφραγίζει τον πόνο των παιδικών ψυχών με την αδιαφορία της;
 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...