Παναγιά Σουμελά: Με αποστάσεις και μάσκες η λειτουργία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Παναγιά Σουμελά: Με αποστάσεις και μάσκες η λειτουργία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Παναγιά Σουμελά: Με αποστάσεις και μάσκες η λειτουργία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν από το πρωί στην Παναγία Σουμελά για να γιορτάσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου, παρατηρείται ωστόσο ότι είναι πολύ λιγότεροι σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Εντός του ναού άλλωστε επιτρέπεται η παρουσία συγκεκριμένου αριθμού ατόμων, ενώ οι πιστοί περιμένουν υπομονετικά, σχηματίζοντας ουρές, μέχρι να βγουν από την εκκλησία εκείνοι που είναι μέσα και να έρθει η σειρά τους, ώστε να μην υπάρξει υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου.

Τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας τις απαραίτητες μάσκες πραγματοποιείται η λειτουργία, ενώ στο σημείο βρίσκονται τόσο άνδρες ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, όσο και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για την επίβλεψη της τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», Γιώργο Τανιμανίδη, που μίλησε στη «ΜτΚ» φέτος θα «υιοθετήσουμε ένα σύνθημα που ακούστηκε πρόσφατα στο πρόσφατο 22ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων που πραγματοποιήθηκε στην ‘Παναγία Σουμελά’. Όπως είπαν και οι νέοι μας: Με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά τίποτα εμάς δεν μας σταματά. Έτσι κι εμείς. Θα γιορτάσουμε την Παναγιά μας τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίστηκαν από την πολιτεία και τους ειδικούς, προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού».

Επίσης υποχρεωτικά, όπως λέει ο κ. Τανιμανίδης όσοι θελήσουν να εισέλθουν στην Μονή θα πρέπει να φορούν μάσκες, ενώ κατά την είσοδό τους οι πιστοί θα παραλαμβάνουν αριθμημένες κάρτες, προκειμένου οι διοργανωτές με τη βοήθεια περίπου τριάντα εθελοντών να ελέγχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ότι εντός της Μονής βρίσκονται 100 άτομα. «Οι πιστοί θα εισέρχονται από μία πόρτα.

Όσοι επιθυμούν να προσκυνήσουν να οδηγούνται στη δεξιά και την αριστερή πτέρυγα. Θα πατούν πάνω σε σημάδια που έχουν τοποθετηθεί στο δάπεδο προκειμένου να τηρούμε τις αναγκαίες και απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ μας, θα προσκυνούν και στη συνέχεια θα εξέρχονται της Μονής από άλλη πόρτα. Ένας θα βγαίνει, ένας θα μπαίνει, ώστε πάντα μέσα στην Παναγία Σουμελά να βρίσκονται 100 άτομα» υποστηρίζει ο κ. Τανιμανίδης.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...