Πανσέληνος στο Φετιχέ Τζαμί

Του Νίκου Βασιλειάδη – Δημοσιογράφος – Πολιτικός αναλυτής

Κατορθώνοντας μια απόδραση από τους εντατικούς ρυθμούς της Αθήνας βρέθηκα το τριήμερο της Παναγίας στην Ναύπακτο. Ανακουφισμένος που έστω και για λίγο μπόρεσα και πάλι να βρεθώ κοντά σε αγαπημένους φίλους και τόπους. Ευχάριστη έκπληξη αυτού του καλοκαιριού, το Φετιχέ τζαμί και η δυνατή αισθητικά και συναισθηματικά έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Λόη.

Γυμνά πορτραίτα, μικρές ακουαρέλες, έργα με μικτές τεχνικές, γλυπτά σεμνά ακουμπισμένα σε έναν μοναδικό (γιατί άραγε μέχρι στιγμής αναξιοποίητο) χώρο.

Εκεί μέσα σε μια υποβλητικά αφαιρετική ατμόσφαιρα ενός πρώην ιερού χώρου που λουζόταν από την ασημένια πανσέληνο και έξω από τις προκαταλήψεις όσοι διάβηκαν τα σκαλιά αφέθηκαν στη μαγεία των χρωμάτων γευόμενοι μυρωδιές από άγρια ξύλα που ανέδιδαν τις μυρωδιές του τόπου. Γυμνά τελάρα με χρώματα που μιλούσαν στα ιδρωμένα μέτωπα των επισκεπτών γέμιζαν το μάτι με υποβλητικές εικόνες.

Η έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής σε έναν τόσο όμορφο χώρο στην Ναύπακτο είναι ένα γεγονός που δίνει δύναμη και χαρά για να προχωρήσει η πόλη ένα βήμα ακόμη στα πολιτιστικά.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Αγγελική που μας ταξίδεψε σ’ ένα κόσμο χρωμάτων και εύχομαι οι προσπάθειες όλων των Ναυπακτίων για να ζωντανέψει πολιτιστικά η πόλη να ανταμειφθούν από όλους τους επισκέπτες της.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...