ΠΑΟΚ πέντε αστέρων διέσυρε την Κέρκυρα

O «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ 5-0 ΤΟΥ «ΦΑΙΑΚΕΣ»

Eνας πεντάστερος ΠΑΟΚ σκόρπισε την ανύπαρκτη σήμερα Κέρκυρα! Οι «ασπρόμαυροι» στην καλύτερη εμφάνισή τους στο φετινό πρωτάθλημα πέρασαν… αέρας με 5-0 από το νησί των Φαιάκων έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Μπίσεσβαρ και Τζάλμα Κάμπος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ, που είχε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, είχε να επικρατήσει με τέτοιο σκορ εκτός έδρας από το 1998 και ένα 5-0 κόντρα στον Αθηναϊκό, ενώ αυτή είναι η πιο βαριά ήττα στην ιστορία της Κέρκυρας εντός νησιού.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς στάθηκε τυχερή να ανοίξει το σκορ με γκολ από τα αποδυτήρια και στην συνέχεια έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και έφτασε εύκολα σε αυτή την εντυπωσιακή νίκη, που είναι η δεύτερη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα μετά από αυτήν τρεις μήνες πίσω, στις 19 Σεπτέμβρη με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Στα 48 δευτερόλεπτα ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Κάμπος έκανε την σέντρα από τα δεξιά, με τον Ανδρεόπουλο να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του, στην προσπάθεια του να απομακρύνει.

Ο δικέφαλος συνέχισε την πίεση στα καρέ της Κέρκυρας και στο 23′ ο Μπίσεσβαρ με τρομερό μακρινό σουτ έγραψε το 2-0.

Ο Ολλανδός είχε δοκάρι στο 33′ και στην εξέλιξη της φάσης ο Καραντώνης έδωσε πέναλτι σε μονομαχία Βενέτη-Ροντρίγκες. Ο Αθανασιάδης ανέλαβε την εκτέλεση, ο Κουτζαβασίλης τον νίκησε, αλλά ο Τζάλμπα Κάμπος πήρε το ριμπάουντ και στο 34′ έκανε το 3-0 με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Αγκολέζος μεσοεπιθετικός ήταν ο σκόρερ και του τέταρτου τέρματος στο 59′. Ο Ροντρίγκες έβγαλε για τον Κλάους, αυτός «έσπασε» στον Μπίσεσβαρ που με προσποίηση άφησε στον Κάμπος κι αυτός με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το πέμπτο γκολ από τον Ιωάννου με αυτογκόλ μετά από κεφαλιά του Λέο Μάτος για να μπει το κερασάκι στην… ασπρόμαυρη τούρτα και να διαμορφωθεί το τελικό 5-0, με τον ΠΑΟΚ στην συνέχεια να κατεβάζει διακόπτες, αλλά την Κέρκυρα να μην μπορεί να πλησιάσει ούτε καν στο γκολ της τιμής.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (65′ Γεωργακόπουλος), Σπινούλας, Κοντός, Ανδρεόπουλος (77′ Αντιλέχου), Σιόντης, Ιωάννου, Γεωργίου (77′ Γκομές), Ζαραδούκας, Τουράμ

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς (62′ Κίτσιου), Κρέσπο, Βαρέλα (46′ Μαλεζάς), Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ροντρίγκες (73′ Περέιρα), Αθανασιάδης

0-5 μετά από 18,5 χρόνια για τον ΠΑΟΚ

Από τις 17 Μαϊου του 1998 είχε να σημειώσει τόσο μεγάλη σε έκταση εκτός έδρας νίκη ο ΠΑΟΚ στην Α’ Εθνική.

Συγκεκριμένα στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 1997-98, οι Θεσσαλονικείς είχαν επικρατήσει με σκορ 5-0 στον Βύρωνα με τα τέρματα του Ολιβάρες στο 16ο λεπτό, του Ζουμπούλη στο 29’ και στο 58’, του Καφέ στο 44’ ενώ ο Γιώργος Τουρσουνίδης είχε κλείσει το σκορ στο 75’.

Η τελευταία φορά που σημείωσε πέντε γκολ ο ΠΑΟΚ, σε αναμέτρηση που τελείωσε 2-5, ήταν κόντρα στην Καλλονή στις 15 Δεκεμβρίου του 2013.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...