Παπαγγελόπουλος: Δυσάρεστες εκπλήξεις για «φοροφυγάδες και εκπροσώπους της διαπλοκής»

«Οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν συνηθίσει να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και συνήθως ανταποκρίνονται στα υψηλά καθήκοντά τους»                                   

Για δυσάρεστες εκπλήξεις στους «φοροφυγάδες και στους εκπροσώπους της διαπλοκής» προειδοποιεί σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει αναφορικά με το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων: «Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πριν πουν, όμως, οτιδήποτε για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες, πρέπει να πουν στον λαό ποιοι πήραν τα δάνεια, γιατί τα πήραν, τι τα έκαναν, αν θα τα επιστρέψουν και πότε. Η συζήτηση στη Βουλή (αύριο), που προβλέπεται ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική, θα αναδείξει, πιστεύω, κάθε είδους ευθύνη για τη λεηλασία που έλαβε χώρα για πάρα πολλά χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού», τονίζει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν συνηθίσει να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και συνήθως ανταποκρίνονται στα υψηλά καθήκοντά τους. Είμαι βέβαιος πως αυτό θα συμβεί και στην περίπτωση αυτή. Επομένως, δεν χρειάζεται οποιαδήποτε παρότρυνση από την κυβέρνηση.

Άλλωστε, η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αναμιγνύεται σε υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια», υπογραμμίζει με νόημα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σημειώνει στη συνέντευξή του, ότι η κυβέρνηση προχωρά στην κύρωση της Σύμβασης της Βαρσοβίας του 2005, που αφορά, μεταξύ άλλων, στην ανίχνευση, κατάσχεση και δήμευση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Το νομοσχέδιο έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση και ορίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης ως κεντρική Αρχή παραλαβής και αποστολής αιτημάτων δέσμευσης και δήμευσης περιουσιακών στοιχείων από άλλα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο πλαίσιο ποινικής διαδικασίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει, ότι με ΚΥΑ θα συσταθεί φορέας διαχείρισης δημευμένων και δεσμευμένων στοιχείων. «Θα επιτρέπεται η δήμευση αντικειμένων που είναι προϊόντα κακουργήματος ή εκ δόλου πηγάζοντος πλημμελήματος (…) επομένως, το Δημόσιο θα μπορεί πλέον να κάνει χρήση των χρηματικών ποσών ή των ακινήτων που έχουν δεσμευτεί από δικαστικές ή άλλες ελεγκτικές αρχές και έχουν παραμείνει ανεκμετάλλευτα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», διευκρινίζει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...