Παπαδημητρίου: Πάνω από 90.000 «χτυπήματα» σε 4 μέρες για τον εξωδικαστικό!

bb

Παπαδημητρίου: Πάνω από 90.000 «χτυπήματα» σε 4 μέρες για τον εξωδικαστικό!

Δικαίωμα ένταξης στον εξωδικαστικό και για τις επιχειρήσεις του «Τειρεσία»

Μεγάλο το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου  «τις 4 πρώτες μέρες λειτουργίας του είχαμε πάνω από 90.000 ‘χτυπήματα’ στην ηλεκτρονική σελίδα της ειδικής γραμματείας διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, από αυτές 12,8 χιλιάδες, περίπου 13.000, μπήκαν στην πλατφόρμα κι επίσης από αυτές, περίπου 4.300 επιχειρήσεις έκαναν ‘log in’».

Μάλιστα, ο ίδιος υπενθυμίζοντας ότι βρισκόμαστε ακόμα στο Αύγουστο, αναφέρθηκε και στις περίπου 670 επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν, «διότι δεν πληρούσαν τα κριτήρια του νόμου κι αυτό ίσως έχει να κάνει ότι ήταν πολύ βιαστικοί ή δεν ήταν καλά κατατοπισμένοι για τη διαχείριση της πλατφόρμας». Όμως όπως προσέθεσε στη συνέχεια, «έχουν τη δυνατότητα να ξαναμπούν και οι περισσότεροι από αυτούς νομίζω θα μπορέσουν να περάσουν επιτυχώς στα κριτήρια επιλεξιμότητας. Αλλά 420 επιχειρήσεις πέρασαν επιτυχώς στα κριτήρια επιλεξιμότητας του νόμου κι από αυτές 314 επιχειρήσεις είναι σε ώριμο στάδιο της αίτησης κι έχουν ανεβάσει τουλάχιστον ένα αρχείο από την πλατφόρμα. Τέλος, έχουμε 6 αιτήσεις οι οποίες έχουν ήδη δοθεί στον συντονιστή ή προχωρούν για την αξιολόγηση της βιωσιμότητάς τους».

Ο υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, εκτίμησε ότι  «στον μηχανισμό θα ενταχθούν και θα συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους 150.000 επιχειρήσεις, γεγονός που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Στον εξωδικαστικό μηχανισμό μπορούν να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις που έχουν εμπλακεί στο σύστημα “Τειρεσίας”».

Τέλος Σεπτεμβρίου στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Αναπτυξιακή Τράπεζα!

Σχετικά με την ίδρυση της Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ο υπουργός τόνισε ότι το σχετικό νομοσχέδιο «θα έλθει στη Βουλή στο τέλος του Σεπτεμβρίου και πιστεύουμε ότι  η λειτουργία της τράπεζας θα αρχίσει στα μέσα του 2018».  Κάτω από την Τράπεζα θα ενταχθούν φορείς του υπουργείου, και θα υπάρχει συνεργασία με το Enterprise Greece και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αυτοί οι Οργανισμοί δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν, απλώς η μητρική εταιρεία η οποία θα είναι η Αναπτυξιακή Τράπεζα, θα είναι σε λειτουργία στα μέσα του 2018».

Στη συνέχεια, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «Στόχος της Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι συμπληρωματικός και όχι ανταγωνιστικός με τις συστημικές τράπεζες, να καλύψει το κενό αποδεσμεύοντας τη ρευστότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο,  «η ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας συνδέεται με τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Αφού οι επιχειρήσεις βρεθούν βιώσιμες και έχουν κανονίσει τις δόσεις που θα δίνουν, οι οποίες θα φτάνουν τις 120, θα χρειαστούν ίσως κεφάλαια κίνησης».

Οι πηγές χρηματοδότησης της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Σε ερώτηση για την χρηματοδότηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σημείωσε: «Η χρηματοδότησή της θα γίνει από πολλές πηγές. Πρώτον θα γίνει από το δημόσιο, γιατί θα έχει δημόσιο χαρακτήρα. Θα υπάρχει η συμμετοχή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και οι φορείς που θα ενταχθούν έχουν κάποια κεφάλαια τα οποία θα ενταχθούν στη μητρική αναπτυξιακή τράπεζα. Επίσης η χρηματοδότηση για προγράμματα θα γίνει από άλλες αναπτυξιακές τράπεζες στην Ευρώπη,  όπως είναι  της Γερμανίας, της  Γαλλίας, της Ιταλίας και, επίσης, της Αγγλίας. Έχουμε επίσης προσεγγίσει τη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, αυτή που έχει δημιουργηθεί από τη Βραζιλία, την Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, όπως επίσης και το χρηματοδοτικό Ταμείο της Παγκόσμιας Τράπεζας, το ΙFC. Οπότε όλες αυτές οι πηγές θα συμβάλλουν στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων της τράπεζας, καθώς επίσης και του κεφαλαίου της».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/296232-Papademetrioy-Pano-apo-90-000-chtypemata-se-4-meres-gia-ton-exodikastiko ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...