Παπαδημητρίου: Το 2017,το πρώτο έτος εξόδου από την κρίση!

«Το οικονομικό κλίμα έχει βελτιωθεί και αυτό αποτυπώνεται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού», είπε τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, που συμμετείχε ως Διοικητής για την Ελλάδα, στην Ετήσια Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) που φιλοξενείται στην Κύπρο από τις 9 έως και τις 11 Μαΐου. Ο υπουργός συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στο «Investment Outlook Session» για Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τις εργασίες της Συνόδου. Κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας και στις προβλέψεις θεσμών και κυβέρνησης ότι το 2017 θα είναι το πρώτο πραγματικά έτος εξόδου από την οικονομική κρίση, η πρώτη χρονιά ανάπτυξης της οικονομίας.

Η EBRD από τον Νοέμβριο του 2015 έχει υπογράψει τη χρηματοδότηση έργων στην Ελλάδα  ύψους 1,15 δις ευρώ από τα οποία έχουν ήδη εκταμιευθεί τα 850 εκατ. ευρώ για 19 προγράμματα του ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι σε έναν χρόνο από τώρα, η Τράπεζα θα έχει επενδύσει στη χώρα μας σωρευτικά, 2 δις ευρώ.

Ο υπουργός, ανέφερε κατά την τοποθέτησή του, ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες (όπως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων κλπ.) για την ενίσχυση των επενδύσεων και των εξαγωγών, ενεργοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Σχέδιο Γιούνκερ, Αναπτυξιακός Νόμος κλπ.) και δίνοντας προτεραιότητα στην καινοτομία και στη στήριξη της υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Παπαδημητρίου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της EBRD, Σούμα Τσακραμπάρτι, από τον οποίο ενημερώθηκε για την εξέλιξη και τις προοπτικές αύξησης των επενδύσεων της EBRD στη Ελλάδα. Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι η επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων. Ο υπουργός Οικονομίας κάλεσε την EBRD να εντείνει περαιτέρω τις δραστηριότητες στην Ελλάδα αξιοποιώντας τη ζήτηση για μακροχρόνια κεφάλαια στην πραγματική οικονομία και υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί την EBRD στρατηγικό εταίρο στις προσπάθειες που καταβάλει για την ανάκαμψη των επενδύσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, με τον οποίο συζήτησε θέματα κοινού οικονομικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις θετικές ενδείξεις των οικονομικών δεικτών και στη δυναμική ανάπτυξης που αποτυπώνεται ήδη σε σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες, ενώ και οι δύο συμφώνησαν την περεταίρω ενίσχυση των ήδη εξαιρετικών  διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/283235-Papademetrioy-To-2017-to-proto-etos-exodoy-apo-ten-krise ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...