Παπαδημούλης: Η απαίτηση του ΔΝΤ είναι οικονομικά και πολιτικά απαράδεκτη

«Αντισυνταγματική, οικονομικά αφελή και πολιτικά απαράδεκτη η  απαίτηση του ΔΝΤ»

Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η πορεία του ελληνικού προγράμματος θα βρεθούν στο επίκεντρο ανοιχτής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τη συμμετοχή της Κομισιόν και του Συμβουλίου, την προσεχή Τρίτη.

Σε δήλωσή του με αφορμή τη διεξαγωγή αυτής της συζήτησης ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτήρισε «αντισυνταγματική, οικονομικά αφελή και πολιτικά απαράδεκτη» την απαίτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει από τώρα επιπλέον μέτρα ύψους 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ για μετά το 2019.

«Είναι ασύλληπτο για κάθε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε είναι η Ελλάδα, είτε η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία ή η Γερμανία, να κάνει κάτι τέτοιο.

Ακόμα, το να απαιτούν κι άλλες θυσίες από τον ελληνικό λαό, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ένα μη βιώσιμο χρέος, θέτει σε κίνδυνο την οικονομική και δημοσιονομική ανάπτυξη, που έχει επιτευχθεί από την Αθήνα, ακολουθώντας τις αμοιβαία συμφωνηθείσες υποχρεώσεις», πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...