Παππάς: Είμαστε σε τροχιά σύγκλισης για το ΕΣΡ

«ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΡ»

Τη στάση της Νέας Δημοκρατίας να προτείνει πρόσωπο για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) χαιρέτισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς εκτίμησε ότι «είμαστε σε τροχιά σύγκλισης», ενώ η πρόταση της Ν.Δ. στέλνει μήνυμα συναίνεσης και στα υπόλοιπα κόμματα.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή υπογράμμισε ότι υπάρχει χρόνος η Νέα Δημοκρατία να μετακινηθεί από το «παρών» στο «ναι». Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό τόνισε ότι αν αυτός ακυρωθεί πρέπει να επιστραφούν χρήματα στους υπερθεματιστές.

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μας δεσμεύει και θα την εφαρμόσουμε», είπε και επισήμανε πως «κάναμε λάθη αλλά αισθανόμαστε δικαιωμένοι».

«Αντισυνταγματική κρίθηκε η μεταφορά αρμοδιοτήτων και όχι ολόκληρη η διαδικασία την νομοθέτησης», επανέλαβε ο υπουργός, ενώ για τον αριθμό «4» των αδειών, τόνισε πως ελήφθη υπόψη η μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και ο παράγοντας βιωσιμότητας των καναλιών.

«Δεν έχει υπάρξει απόφαση που να μας αναγκάζει να το αλλάξουμε αυτό» είπε και συμπλήρωσε: «Η πολιτική άποψη ήταν σαφής, υποστηρίχθηκε τεκμηριωμένα, εξακολουθεί να ισχύει».

Όταν ρωτήθηκε αν το Συμβούλιο της Επικρατείας λέει ότι τον αριθμό πρέπει να τον κρίνει το ΕΣΡ, ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Δεν το ξέρω, δεν έχω την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ωστόσο, προσέθεσε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο να δεχθεί το ΕΣΡ, όταν συγκροτηθεί, να έχει σύμφωνη γνώμη για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο υπουργός Επικρατείας πάντως διαβεβαίωσε ότι «η νομοθεσία θα προσαρμοστεί στις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Η νομοθεσία θα προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι αποφάσεις του οποίου δεσμεύουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, είτε μας αρέσουν είτε όχι», είπε ο Νίκος Παππάς.

Για τον ανασχηματισμό, ανέφερε πως είναι στην ευχέρεια του πρωθυπουργού και τόνισε πως τώρα έχουμε την δυνατότητα συγκρότησης του ΕΣΡ, καθώς και ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Από εκεί και πέρα, στο Twitter ο Νίκος Παππάς έκανε μια σειρά αναρτήσεων για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Νέα Δημοκρατία «αντιγράφει εννέα φορές τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να καταργήσει».

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...