Παππάς: Όσοι επαναφέρουν θέμα Grexit θέλουν να κρύψουν προβλήματα της Ευρώπης κάτω από το χαλί

«Η αξιοποίηση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής»

Σαφή μηνύματα ότι «όσοι επαναφέρουν το –ανύπαρκτο- θέμα του Grexit, με αφορμή εσχάτως και το Brexit, επιδιώκουν ακριβώς να κρύψουν τα προβλήματα της Ευρώπης κάτω από το χαλί» έστειλε ο  Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον.

Ο κ.Παππάς μίλησε σε συνάντηση που διοργάνωσε το think tank διεθνών σχέσεων «Atlantic Council», με θέμα «Η Επόμενη Μέρα για την Ελληνική Οικονομία» και όπως τόνισε- με αφορμή τα παραπάνω- «ευθυγραμμίζονται, ουσιαστικά, με όσους κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ στην υπόθεση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ώστε να μην τεθεί το ουσιαστικό ζήτημα του ευρωπαϊκού χρέους».

Ο κ. Παππάς παρουσίασε τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας την επιστροφή στην ανάπτυξη ήδη από τους τελευταίους μήνες του 2016, τη μείωση της ανεργίας κατά 4 μονάδες, τη δημιουργία 232.000 θέσεων εργασίας την τελευταία διετία, την αύξηση των επενδύσεων κατά 12% και των εξαγωγών κατά 10%, τις καίριες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, το φορολογικό κ.λπ.: «Με αυτά τα δεδομένα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία θα ανοίξει το δρόμο ώστε η ελληνική οικονομία να μπει για τα καλά στην τροχιά της βιώσιμης ανάπτυξης και να φέρει αποτελέσματα που θεωρώ ότι θα εκπλήξουν τη διεθνή κοινότητα».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ανέπτυξε τη στρατηγική της ελληνικής Κυβέρνησης για την αναβάθμιση της χώρας σε κόμβο εμπορίου, ενέργειας, δικτύων κ.λπ. της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας προτεραιότητα στους αγωγούς και στα δίκτυα νέας γενιάς, μέσα από την επιλογή των συμμαχιών όπως αυτές που ήδη έχει αναπτύξει η Ελλάδα με την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ: «Αντί να αντιμετωπίσουμε ως πρόβλημα τη θέση της χώρας στο μέσον μιας ευρύτερα αποσταθεροποιημένης περιοχής, επιλογή μας είναι να τη δούμε ως ευκαιρία. Ευκαιρία για συνεργασίες με άλλες χώρες, πάντοτε υπό την ιδιότητά της Ελλάδας ως κράτους-μέλους της Ε.Ε. Διότι η Ελλάδα έχει κάνει την επιλογή της. Και η επιλογή της είναι η Ευρώπη. Όμως, αυτή η τοποθέτηση απαντά μόνο σε ένα μικρό μέρος του ερωτήματος. Η πραγματική ερώτηση είναι “Ποια Ευρώπη;”. Τι κάνουμε, ποιες πολιτικές υιοθετούμε ώστε να διασφαλίσουμε την επιβίωση της Ευρώπης στο μέλλον, την ανάπτυξη, την ουσιαστική ευημερία για όλους τους πολίτες της; Αυτά, κατά τη γνώμη μας, είναι τα κρίσιμα ερωτήματα που η σημερινή Ευρώπη δεν έχει κατορθώσει να απαντήσει. Διότι, προφανώς, η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων –όπως, σε ορισμένες πτυχές της, έχει ήδη καταστεί η Ε.Ε. των διαφορετικών επιπέδων ανεργίας, επιτοκίων κ.λπ.- στην οποία οδηγεί η σημερινή της πορεία, είναι αδιέξοδη. Και, ασφαλώς, είναι ευθύνη δική μας, των ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων, η κατάληξη της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι επαναφέρουν το –ανύπαρκτο- θέμα του Grexit, με αφορμή εσχάτως και το Brexit, επιδιώκουν ακριβώς να κρύψουν τα προβλήματα της Ευρώπης κάτω από το χαλί. Ευθυγραμμίζονται, ουσιαστικά, με όσους κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ στην υπόθεση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ώστε να μην τεθεί το ουσιαστικό ζήτημα του ευρωπαϊκού χρέους».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/277099-Pappas-apo-Oyasigkton-E-axiopoiese-tes-geopolitikes-theses-tes-Elladas-tha-symbalei-ste-statheropoiese-tes-eyryteres-perioches ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...