Παρέμβαση Καραγκούνη και δέσμευση από τον υπουργό για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των πρώην και νυν Τμημάτων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών-Στα επόμενα 24ωρα έρχεται νομοθετική πρωτοβουλία

Θερμές ευχαριστίες του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά για τη δέσμευση του να επιλύσει το πρόβλημα και μάλιστα τις επόμενες ήμερες  του έχει προκύψει με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των πρώην και νυν Τμημάτων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και παλαιών σχολών ΤΕΙ όσο και νεοσύστατων τμημάτων ΑΕΙ. Η κυβέρνηση θα καταθέσει στα επόμενα εικοσιτετράωρα νομοθετική πρωτοβουλία για την επίλυση του ζητήματος.

Επικοινωνία είχε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των πρώην και νυν Τμημάτων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και παλαιών σχολών ΤΕΙ όσο και νεοσύστατων τμημάτων ΑΕΙ.

Το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πρόχειρα μετέτρεψε τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ χωρίς να λάβει υπόψη όλα τα ζητήματα που μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε. Αποτέλεσμα αυτής της προχειρότητας είναι η αδυναμία να εγγραφούν στο ΓΕΩΤΕΕ χιλιάδες απόφοιτοι, η αδυναμία έκδοσης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για χιλιάδες νέους, οδηγώντας τους σε οικονομικό αποκλεισμό.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο νομοσχέδιο, θα φέρει την επίμαχη τροπολογία για την επέκταση της δυνατότητας άσκησης του γεωπονικού επαγγέλματος, ώστε να δώσει επιτέλους μια λύση σε ένα πρόβλημα πολλών ετών. Ο κ. Καραγκούνης , ο οποίος ήταν σε συνεχή επαφή με τον υπουργό για το θέμα αυτό, που αφορά αρκετούς φοιτητές της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Πατρών με έδρα την Αιτωλοακαρνανία και που θα οδηγούσε στην πλήρη απαξίωση αλλά και στην ουσιαστική κατάργηση των τμημάτων αυτών, ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό κ. Γεωργαντά για αυτήν την πρωτοβουλία.

Με εκτίμηση, Κώστας Καραγκούνης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...