Παραπέμπουν σε συνάντηση ΕΠΟ-κυβέρνησης για τις εκλογές FIFA-UEFA

Παραπέμπουν σε συνάντηση ΕΠΟ-κυβέρνησης για τις εκλογές FIFA-UEFA
Παραπέμπουν σε συνάντηση ΕΠΟ-κυβέρνησης για τις εκλογές FIFA-UEFA


26/05/2020 – 14:42

Η ΕΠΟ ήθελε εξ αρχής να γίνουν οι εκλογές της αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της Super League 1, δηλαδή τον Ιούνιο. Λόγω κορονοϊού και της παράτασης της σεζόν, βούλησή της είναι να γίνουν οι εκλογές στο τέλος Ιουλίου.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση βάσει του νέου νόμου, που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή, αποφάσισε να ορίσει τις εκλογές όλων των ομοσπονδιών για το φθινόπωρο. Όλοι περίμεναν την επίσημη θέση της UEFA, η οποία αποτυπώνεται στην επιστολή που έστειλε σήμερα στην ΕΠΟ (ως απάντηση σε σχετική επιστολή που είχε στείλει η ελληνική ομοσπονδία) και στην οποία υπογραμμίζονται τρία σημεία.

1. Ότι εξ αρχής βούλησή των FIFA -UEFA ήταν η διεξαγωγή των εκλογών της ΕΠΟ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και αυτό συνεχίζoυν να υποστηρίζουν ως ιδανική επιλογή, ώστε τα στελέχη τους να επιβλέψουν τη διαδικασία και εν συνεχεία να αποχωρήσουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη λήξη της θητείας τους.

2. Ότι αναγνωρίζουν πως κάποιες αποφάσεις που αφορούν και στα ποδοσφαιρικά/αθλητικά τεκταινόμενα είναι δυνατόν να αλλάζουν αν αυτό δικαιολογείται λόγω της πανδημίας.

3. Ότι συστήνεται συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΠΟ με την κυβέρνηση, με στόχο την εύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης. Ουσιαστικά η επιστολή είναι εναρμονισμένη με την προ δεκαημέρου δήλωση του επικεφαλής της «επιτροπείας», Χέρμπερτ Χούμπελ, στην οποία υπογραμμιζόταν από τη μία πλευρά η βούληση των FIFA-UEFA για εκλογές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τονιζόταν μεταξύ άλλων:

«Αναγνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς και δύσκολης περιόδου που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως, οι αποφάσεις ενδεχομένως να πρέπει να προσαρμόζονται, εφόσον κάτι τέτοιο δικαιολογείται. Ωστόσο, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΠΟ πρέπει να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και ελεύθερη από οποιαδήποτε μορφή αθέμιτης πολιτικής παρέμβασης».

Τι μέλλει γενέσθαι πλέον ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 16 Ιουνίου.

Πηγή: filathlos.gr

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...