Παρουσιάζουν την Μόσχα ως παγκόσμιο “χάκερ”

Παρουσιάζουν την Μόσχα ως παγκόσμιο “χάκερ”

Ο λεγόμενος υβριδικός πόλεμος, ο οποίος πήρε τη θέση τόσο του συμβατικού όσο και του “ψυχρού πολέμου” μεταξύ Δύσης και Ρωσίας κατά βάση, βρίσκεται στο ζενίθ.

Μια βασική συνιστώσα, είναι η κατασκοπεία, γνωστή ακόμη και από την εποχή του μεσοπολέμου. Πλέον όμως, έχει αποκτήσει σύγχρονες μορφές δράσεις ανάλογες της τεχνολογικής εξέλιξης. Οι περισσότερες δράσεις της κατασκοπείας και της προπαγάνδας, λαμβάνουν χώρα στον κυβερνοχώρο.

Και όπως είναι φυσικό, ο ανταγωνισμός Δύσης – Ανατολής βρίσκεται σε ημερήσια διάταξη. Αυτό σημαίνει ότι ουδείς εκ των µη επαϊόντων μπορεί να διακρίνει τα ούτως ή άλλως δυσδιάκριτα όρια, της προπαγάνδας από την πραγματικότητα. Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτό το σύγχρονο όπλο, η Δύση επιτίθεται στην Ρωσία, όπως θα έκανε τη δεκαετία του 50 στην τότε Σοβιετική Ένωση. Στοχοποιεί την Μόσχα, κατηγορώντας την, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι αυτή βρίσκεται πίσω από πλείστες όσες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, ότι βρίσκεται πίσω από παρεμβάσεις σε εκλογικές διαδικασίες κλπ.

Οι κατηγορίες μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και έρχονται από συγκεκριμένα κέντρα λήψης αποφάσεων. Λίγα 24ωρα πριν, το Άμστερνταμµ κατηγόρησε τη Μόσχα για συμμετοχή σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κατά του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW). Για τον λόγο αυτό, ο υπεύθυνος της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών των Κάτω Χωρών. Λίγο μετά, οι Ηνωμένες Πολιτείες συντάχθηκαν µε τους ισχυρισμούς των Ολλανδών.

Σύμφωνα µε τον Ολλανδό υπουργό Άμυνας Ανκ Μπεϊλέβέντ, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών και ασφάλειας των Κάτω Χωρών εμπόδισε μια επίθεση χάκερ από τη Ρωσία στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW). Το γεγονός σύμφωνα µε τον ίδιο συνέβη στις 13 Απριλίου ο οποίος και κατονόμασε τέσσερις Ρώσους που συμμετείχαν στην επίθεση. Σύμφωνα µε τον υπουργό, οι ύποπτοι είναι υπάλληλοι της Κεντρικής Διεύθυνσης (GU, πρώην GRU) του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Έχουν εκδιωχθεί από την Ολλανδία την ίδια ημέρα. Για τον εξοπλισμό που κατασχέθηκε από τους υπόπτους, οι υπηρεσίες ασφαλείας αναφέρουν ότι χρησιμοποιήθηκε για να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά µε την έρευνα για τη συντριβή αεροσκάφους Μαλαισίας Boeing στην Ουκρανία. Ωστόσο, μόλις χθες ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεµι Χαντ διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο Sky News, ότι το Λονδίνο θα συζητήσει µε τους συμμάχους ποιες νέες κυρώσεις θα πρέπει να επιβληθούν κατά της Ρωσίας ως απάντηση στις ενέργειές της, τις οποίες ο ίδιος χαρακτήρισε παραβίαση των διεθνών κανόνων!

«Η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι εάν παραβεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου κατ ‘αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξουν συνέπειες και θα συζητήσουμε πώς πρέπει να συνεργαστούμε µε φίλους και συμμάχους για να αντιμετωπίσει αυτές τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο”. Η αποστροφή αυτή του Βρετανού υπουργού λίγο μετά τις νέες κατηγορίες κατά της Μόσχας, είναι ενδεικτική για το αντιρωσικό κλίμα που διαμορφώνεται, πλέον της γνωστής υπόθεσης Σκριπάλ.

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας χθες, κατηγόρησε την Κεντρική Διεύθυνση (GU, πρώην GRU) του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για την οργάνωση σειράς επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, οι οποίες, κατά τη γνώμη του, επηρέασαν τα συμφέροντα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο! Δηλαδή, έχουν χαρακτηρίσει ούτε λίγο ούτε πολύ την Ρωσία ως παγκόσμιο χάκερ!

Από την πλευρά της η Μόσχα, έχει προβεί σε συνεχείς διαψεύσεις των δηλώσεων των δυτικών πολιτικών σχετικά µε την παραβίαση των διεθνών κανόνων, συµπεριλαµβανοµένων των κατηγοριών, της παρέμβασής της στις εκλογικές διαδικασίες σε άλλες χώρες, της επίθεσης στον κυβερνοχώρο και της εμπλοκής στη δηλητηρίαση στο Salisbury.

Απόστολος Ρόσσιος
 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/344005-Paroysiazoyn-ten-Moscha-os-pagkosmio-chaker ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...