Παρουσιάστηκε διαδικτυακά η «Κίνηση Μελών για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»

Με κεντρικό σύνθημα «Λέμε ΝΑΙ στην δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, λέμε ΝΑΙ στη σύγκλιση απόψεων, στην σύνθεση θέσεων-απόψεων προερχόμενες αυτές οι απόψεις από διαφορετική αφετηρία» παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα, η νέα «Κίνηση Μελών για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία». Η παρουσίαση που έγινε διαδικτυακά λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, χαιρετίστηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας με επιστολή του σημειώνει τα εξής: «Με μεγάλη χαρά πληροφορούμαι την κίνηση δεκάδων πολιτών, από ολόκληρη την Ελλάδα να δηλώσουν το «παρών» στην διεύρυνση του ΖΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως και η ιδρυτική μας διακήρυξη αναφέρει: Όλοι εμείς άνθρωποι με διαφορετικές παραδόσεις, όχι μόνο αριστεροί και σοσιαλιστές, αλλά και πολλοί προοδευτικοί δημοκρατικοί πολίτες του κέντρου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να οικοδομήσουμε την αριστερά της εποχής μας και να συνδιαμορφώσουμε ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, ριζοσπαστικό, δημοκρατικό που Θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ένα κόμμα που θα δίνει ρεαλιστικές και προοδευτικές απαντήσεις σε όλα τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός μας.

Χαιρετίζω, λοιπόν, την πρωτοβουλία σας να οργανώσετε τη διαδικασία για τη μαζική εγγραφή προοδευτικών πολιτών του δημοκρατικού κέντρου στον ΖΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με στόχο μια μεγάλη νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, για μια ζωή με ασφάλεια σε μια κοινωνία με δικαιοσύνη.»

Όπως εξήγησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, στόχος της κίνησης είναι «όταν το όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες στη χώρα μας, να διοργανώνει εκδηλώσεις θεματικού περιεχομένου με αποκλειστικό στόχο την άντληση προβλημάτων, την όσμωση με την πραγματική κοινωνία και σε αυτό θα βοηθήσουν όλοι οι πολίτες, οι δημοκρατικοί, οι προοδευτικοί, οι οποίοι επιθυμούν και θέλουν μια δημοκρατική διακυβέρνηση στη χώρα μας».

Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης σημείωσε τα εξής: «Να σας καλωσορίσουμε στην διαδικτυακή παρουσίαση της Κίνησης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Θα θέλαμε αυτή η παρουσίαση να ήταν υπό διαφορετικές συνθήκες, πλην όμως οι υγειονομικές συνθήκες στη χώρα μας δεν επιτρέπουν άλλου είδους εκδηλώσεις. Καταρχάς να εκφράσω την συμπαράστασή μας στους πληττόμενους από την θεομηνία στα Φάρσαλα, στην Καρδίτσα, στην Κεφαλονιά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας. 

Γιατί όμως η Κίνηση; Γιατί πιστεύουμε ότι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι κοινωνική ανάγκη. Πιστεύουμε μέσα από την διεύρυνση θα εκφραστούν πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που έχουν τις ίδιες  αξίες με τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που πιστεύουν στην δημοκρατία, η οποία πλήττεται σήμερα στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην αλληλεγγύη. Μέσα από αυτή την κίνηση συναντιούνται τρεις διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων, συμπολιτών μας, στελεχών, μελών από τρεις διαφορετικούς δρόμους.

Η πρώτη πρόκειται για ανθρώπους που ήταν ήδη στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, η δεύτερη για αυτούς οι οποίοι πρόσφατα ενσωματώθηκαν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ μέσω εκλογικών διαδικασιών και ο τρίτος δρόμος είναι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται σήμερα, που θα έρθουν αύριο, που θα έρθουν μεθαύριο στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Όλοι αυτοί οι δρόμοι καταλήγουν στο ίδιο σημείο, στο σημείο που γράφει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.

Λέμε ΝΑΙ στην δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

Λέμε ΝΑΙ στη σύγκλιση απόψεων, στην σύνθεση θέσεων-απόψεων προερχόμενες αυτές οι απόψεις από διαφορετική αφετηρία, όπως άλλωστε υπάρχει και στην ιδρυτική διακήρυξη. Στη σύνθεση, την δημιουργία λέμε ΝΑΙ σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Λέμε ΝΑΙ στην παρέμβαση του κράτους, η οποία καθίσταται περισσότερο από ποτέ πιο αναγκαία.

Λέμε ΝΑΙ σε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Λέμε ΝΑΙ στην ισχυρή και αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων με σεβασμό όμως στο Διεθνές δίκαιο για τους αιτούντες άσυλο.

Λέμε ΝΑΙ στην υγιή επιχειρηματικότητα.

Λέμε ΝΑΙ στην στήριξη της μεσαίας τάξης, των επιστημόνων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των σπουδαστών.

Λέμε ΝΑΙ στην διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Αυτοί που υπογράφουμε αυτή την ιδρυτική διακήρυξη, οι περισσότεροι δεν έχουν κομματικές περγαμηνές, είναι άνθρωποι της εργασίας, των επιστημών, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αποδεχόμενοι όμως το προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα για την συγκρότηση του μεγάλου δημοκρατικού, προοδευτικού πόλου. 

Με αυτά τα λίγα λόγια να σας ευχαριστήσω για την ανοχή σας. Η Κίνηση Μελών φιλοδοξεί όταν το όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες στη χώρα μας, να διοργανώνει εκδηλώσεις θεματικού περιεχομένου με αποκλειστικό στόχο την άντληση προβλημάτων, την όσμωση με την πραγματική κοινωνία και σε αυτό θα βοηθήσουν όλοι οι πολίτες, οι δημοκρατικοί, οι προοδευτικοί, οι οποίοι επιθυμούν και θέλουν μια δημοκρατική διακυβέρνηση στη χώρα μας».

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

Ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώτος επιλαχών στις πρόσφατες εκλογές στην εκλογική περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας κ. Σταύρος Καραγκούνης είπε από την πλευρά του: «Φίλες και φίλοι, αλλιώς τα υπολογίζαμε εδώ και αρκετούς μήνες, αλλιώς έχουν έρθει τα πράγματα, θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους αυτούς που δεν μπορούν να είναι σήμερα μαζί μας, ενώ είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον και την επιθυμία τους να βρίσκονται σήμερα στην πρώτη αυτή επικοινωνία που επιχειρεί η κίνηση μας με τον απλό κόσμο και όχι μόνο. Αυτή τη στιγμή τι βιώνουμε στην χώρα; Ουσιαστικά βιώνουμε εδώ και έναν χρόνο πράγματα και καταστάσεις, οι οποίες απλά χειροτερεύουν καθημερινά. Μόλις πριν από λίγο δυο μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης προετοιμάζουν τον κόσμο για ένα πιθανό lockdown σε δυο-τρεις ημέρες.

Ζούμε λοιπόν, μια ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία  δυστυχώς κανένας Έλληνας πολίτης δεν νιώθει ασφάλεια σ’ αυτόν τον «πόλεμο» που ζούμε αυτή τη στιγμή, σε αυτές τις ιδιαίτερες καταστάσεις, γιατί πολύ απλά μήνες τώρα η Κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης είχε την δυνατότητα να προετοιμάσει τη χώρα, είχε τη δυνατότητα να αυξήσει σε μεγάλο βαθμό για παράδειγμα τον αριθμό των ΜΕΘ στα νοσοκομεία και φτάνουμε στο σημείο να κάνουμε όλοι τον σταυρό μας για να μην πάθουμε κάτι τις επόμενες μέρες, γιατί πολύ απλά ο αριθμός των ΜΕΘ δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στη χώρα. Είμαστε λοιπόν μια χώρα ανοχύρωτη.

Είμαστε μια χώρα ανοχύρωτη εξαιτίας του κ. Μητσοτάκη και των αρίστων του κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο στα ζητήματα υγείας, είμαστε μια χώρα ανοχύρωτη στα εθνικά ζητήματα. Είμαστε μια χώρα, η οποία προφανώς θα συρθεί για διαλόγους που πιθανώς να κοστίσουν σε μεγάλο βαθμό.

Είμαστε μια χώρα που ο δημοκρατικός διάλογος πλέον δεν υπάρχει γιατί πολύ απλά τα Μέσα το μόνο που περιμένουν είναι εάν έχουν συμπεριληφθεί  σε διάφορες λίστες που είτε ο κ. Πέτσας, είτε άλλοι υπουργοί υπογράφουν προκειμένου να χρηματοδοτηθούν ή να επιχορηγηθούν. Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Δεν έχουμε τον χρόνο να αναπτύξουμε αυτή τη στιγμή όλο αυτό, το «τεράστιο έργο» του κ.Μητσοτάκη, αυτό όμως που πρέπει να τονιστεί είναι η ανάγκη του να υπάρχει ένα μεγάλο μέτωπο, ένα διευρυμένο μέτωπο ενάντια στον κ. Μητσοτάκη, απέναντι σε αυτή την πολιτική. Για να γίνει αυτό το πράγμα λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο βασικός πόλος της προοδευτικής παράταξης, η ριζοσπαστική αυτή αριστερά που έβαλε πλάτη στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια θα πρέπει να παίξει τέτοιο ρόλο, που όλοι μαζί με όλους εκείνους τους ανθρώπους, με τους οποίους συναντηθήκαμε όλα αυτά τα πέντε χρόνια, με τους ανθρώπους τους οποίους έχουν έρθει πρόσφατα στο ΣΥΡΙΖΑ και με τους ανθρώπους που θα πρέπει να ανοίξουμε τις αγκαλιές μας και να τους φέρουμε κοντά μας, όλοι μαζί και μετά από την όσμωση, την απαραίτητη όσμωση που πρέπει να γίνει, πρέπει για το κοινό μας όραμα για μια Ελλάδα που πραγματικά θα αξίζει στα παιδιά μας, να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο και να βάλουμε επιτέλους τέλος στη λαίλαπα που έχει όνομα  κι επίθετο και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είπε ο Βασίλης πριν το τι είμαστε. Εγώ θα σας πω το τι ΔΕΝ είμαστε.

Δεν είμαστε μια –όπως πρόλαβαν κάποια Μέσα Ενημέρωσης και ανέφεραν- δεν είμαστε η κεντροδεξιά τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν ισχύει, και θα καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουμε πορείες, κάποιοι άνθρωποι έχουμε βρεθεί σε πολιτικούς χώρους και επ’ ουδενί δεν είμαστε κεντροδεξιά τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, η οποία βρέθηκε ξαφνικά, έχοντας μπροστά της το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ προκειμένου να διεκδικήσει θέσεις στην Κεντρική Επιτροπή που θα συγκροτηθεί σε άλλα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είμαστε μια κίνηση ανθρώπων, η οποία μπαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει, αλλά είμαστε μια κίνηση ανθρώπων που μπαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει ένα πράγμα: τον δημοκρατικό διάλογο, την όσμωση με τους ανθρώπους, οι οποίοι σήκωσαν στην πλάτη τους τα προηγούμενα χρόνια όλη αυτή την ιστορική διαδικασία, προκειμένου να είμαστε εδώ εμείς σήμερα να μιλάμε για ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Να μιλήσουμε με ανθρώπους που ήρθαν προσφάτως στον χώρο μας και το σημαντικότερο από όλα, να πείσουμε την κοινωνία ότι εμείς είμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Είναι ο πόλος εκείνος που την επόμενη ημέρα μπορεί να διασφαλίσει ότι θα δώσει την απάντηση στον κ. Μητσοτάκη και θα κυβερνήσει τη χώρα έχοντας μάθει από το παρελθόν και κοιτώντας το μέλλον.»

Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΕΡΑΣ

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας και γνωστός γυναικολόγος κ. Μιλτιάδης Βέρας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ για την πρόσκληση, να συγχαρώ την πρωτοβουλία και να πω ότι στρατεύομαι πάντα σε δημοκρατικούς αγώνες και αυτό είναι ένα εθνικό χρέος για όλους μας. Για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδας μας. Μια στιγμή προβληματισμού, αγωνίας  για το τι μέλλει γενέσθαι σε αυτόν τον τόπο. Ο καθένας έχει δώσει διαπιστευτήρια σε επίπεδο παρατάξεων και κομμάτων.

Η ΝΔ έχει την δική της διαδρομή. Η σημερινή ΝΔ έδωσε και αυτή τα δικά της διαπιστευτήρια, είναι αρκετός ο χρόνος που κυβερνάει, δεν είναι μόνο οι συγκυρίες οι δύσκολες που έλαχαν στον τόπο μας, δεν είναι μόνο το εθνικά θέματα, δεν είναι μόνο η οικονομία, δεν είναι μόνο η υγεία, δεν είναι μόνο οι καιρικές συνθήκες, οι ακραίες, μάλιστα, όπως επικαλείται ο σημερινός Πρωθυπουργός. Σε όλα αυτά η αντιμετώπιση είναι μηδενική και ο προβληματισμός στην ελληνική κοινωνία, πλέον, είναι ορατός.

Εγώ θέλω να μεταφέρω από την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Αχαΐα και την Πάτρα, ένα μήνυμα δημοκρατίας, ένα μήνυμα αγωνίας και ένα μήνυμα που τελικά δεν έχει γίνει, δεν το έχει καταφέρει η ΝΔ αυτό, να αλώσει το κάστρο της Αχαΐας, είτε σε επίπεδο πολιτικό, είτε σε επίπεδο περιφερειακό, είτε σε επίπεδο δημαρχιακό. Η Αχαΐα είναι και παραμένει ένα κάστρο δημοκρατίας. Εύχομαι και οι υπόλοιποι νομοί να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα γιατί οι καιροί ου μενετοί. Οι καταστάσεις που ζούμε είναι απρόβλεπτες και το έλλειμμα πολιτικής είναι ορατό. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας έχουν να επικαλούνται μια επιτυχή διακυβέρνηση που ουδείς τόλμησε να ακουμπήσει ή να αμφισβητήσει εκτός από τα Μέσα και τις κοινωνικές ελίτ.

Είναι μια ώρα λοιπόν, το στοίχημα αυτό που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συντάσσομαι και στρατεύομαι κάτω από αυτή τη λογική να υπηρετήσω με όποια θεσμική θέση, με όποια δυνατότητα μπορώ να έχω μέσα μου και να προσφέρω.

Είναι, λοιπόν, μια αναγκαιότητα σήμερα όλοι μας, όλος ο δημοκρατικός κόσμος, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, όλα τα δημοκρατικά κόμματα του ευρύτερου δημοκρατικού τόξου να συστρατευτούμε και να δώσουμε αυτή τη μάχη για μια οριστική απαλλαγή από την ΝΔ και από την πολιτική της».

Η ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ

Η δικηγόρος – εργατολόγος από τη Θεσσαλονίκη κ. Νεκταρία Αγγελάκη από την πλευρά της τόνισε τα εξής: «Καταρχάς φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σας, το περιμέναμε νομίζω αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, τη συγκεκριμένη συγκέντρωση, εάν και είναι υπό αντίξοες συνθήκες να γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά πιστεύω πως στο τέλος θα νικήσουμε.

Κατά την δεκαετή μνημονιακή κρίση στην χώρα μας ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε ως η κύρια πολιτική δύναμη, η οποία ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου και το πέτυχε. Με μπροστάρη και ηγέτη την χαρισματική προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα εξήλθε επιτυχώς από την μέγγενη των μνημονίων.

Το βράδυ της 7ης Ιουλίου 2019 μετά από 4,5 έτη διακυβέρνησης και μέσα από μια δύσκολη πορεία το 32% του ελληνικού λαού, της ελληνικής κοινωνίας ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ως ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, εκείνο το βράδυ δόθηκε το πρόσταγμα από την ελληνική κοινωνία για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Σε αυτή την νέα πρόσκληση λοιπόν, σε αυτό το κάλεσμα του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα για την συγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής, δημοκρατικής παράταξης δηλώνουμε παρόντες.

Όλοι εμείς οι δημοκρατικοί πολίτες που προερχόμαστε από διάφορα στρώματα της κοινωνίας συναντηθήκαμε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για να στηρίξουμε και να συμβάλουμε στο έργο του Αλέξη Τσίπρα για την δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού, δημοκρατικού φορέα. Τον οποίο φορέα έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός όσο ποτέ άλλοτε. Ο ελληνικός λαός ο οποίος εξαπατήθηκε κατά τις Εθνικές εκλογές του 2019 και ο οποίος βάλλετε από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ.

Φυσικά, η Κίνησή μας βοηθάει σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση της διεύρυνσης. Διότι ενώνουμε όλους τους πολίτες από διάφορα στρώματα της κοινωνίας, με αποτέλεσμα οι κοινωνικές δυνάμεις της αγοράς, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες και οι εργαζόμενοι να συναντηθούμε για να συμφωνήσουμε το νέο κοινωνικό συμβόλαιο και να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση μεταξύ του πολίτη και της πολιτείας.

Γι αυτό Λέμε ΝΑΙ, ναι στην διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με την κοινωνία. Ναι στην δημοκρατία, Ναι στην ελευθερία, Ναι στην αλληλεγγύη, Ναι στην ισότητα, Ναι στην δικαιοσύνη.

Η εξέλιξη, βέβαια, πάντοτε ενέχει κινδύνους και μερικές φορές, ενδεχομένως, κρύπτει και κάποιες συγκρούσεις. Γι αυτό λοιπόν ο ηγέτης, για την εξέλιξη ενός χώρου οφείλει να είναι δυνατός, τολμηρός, γενναίος και φυσικά διορατικός. Όλοι μαζί για την νίκη. Η ιστορία θα μας δικαιώσει.»

Σημειώνεται πως μέσω βίντεο – δήλωσης τοποθετήθηκαν η Λαρισαία δικηγόρος και υποψήφια στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές με τον κ. Νίκο Τσιλιμίγκα, κ. Νικολέτα Μπουρνόβα και ο Λαρισαίος αγρότης και πτυχιούχος πολιτικών επιστημών κ. Θανάσης Καραϊσκός.

Το παρόν έδωσαν στην παρουσίαση ο Οικονομολόγος και π.CEO των ΕΛΤΑ κ. Ιωάννης Ζαρολιάγκης και το στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Χρήστος Πέππας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...