Παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο στον Κόλπο: Ιρανικό drone βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής αμερικανικό μαχητικό

Παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο στον Κόλπο: Ιρανικό drone βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής αμερικανικό μαχητικό

Σε απόσταση 31 μέτρων από ένα καταδιωκτικό-βομβαρδιστικό της αμερικανικής αεροπορίας βρέθηκε ένα άοπλο ιρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Το αμερικανικό αεροσκάφος βρισκόταν σε φάση προσέγγισης για να προσνηωθεί σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο στον Κόλπο.

Την είδηση ανέφερε ένας αμερικανός αξιωματούχος κι στη συνέχεια επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Ο αξιωματούχος, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε ότι παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μέσω ασυρμάτου προς το ιρανικό τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος να απομακρυνθεί, αυτό «εξετέλεσε μη ασφαλείς και μη επαγγελματικές αλλαγές υψομέτρου» κοντά στο F/A-18E του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, την ώρα που αυτό ανέμενε την άδεια για την προσνήωση στο αεροπλανοφόρο USS Nimitz.

Αυτού του είδους τα επεισόδια δεν είναι ασυνήθιστα το τελευταίο διάστημα, αλλά πρόκειται για την πρώτη φορά που ιρανικό UAV πλησίασε τόσο αμερικανικό μαχητικό.

Επρόκειτο για το 13ο συμβάν «αντιεπαγγελματικής και επικίνδυνης» συμπεριφοράς πλευράς του Ιράν στον Κόλπο μέσα στο 2017, σύμφωνα με τον πλοίαρχο Έρμπαν.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο Μπιλ Έρμπαν, έναν εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου, το συμβάν σημειώθηκε στον διεθνή εναέριο χώρο και το Super Hornet του αμερικανικού ΠΝ χρειάστηκε να κάνει ελιγμό για να αποφύγει το ιρανικό UAV.

Την 25η Ιουλίου ένα περιπολικό του αμερικανικού ΠΝ άνοιξε πυρ προειδοποιητικά εναντίον ενός σκάφους των Φρουρών της Επανάστασης που πλησίασε σε απόσταση μικρότερη των 140 μέτρων.

Παρότι πρόσφατα η Ουάσινγκτον αναγνώρισε ότι η Τεχεράνη τηρεί το γράμμα της συμφωνίας του 2015, έκρινε ότι δεν εφαρμόζει το πνεύμα της. Αναλυτές προειδοποιούν ότι η κυβέρνηση Τραμπ ενδέχεται να αναζητήσει έναν τρόπο να αποσυρθεί από τη συμφωνία αυτή.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/296123-Par-oligon-thermo-epeisodio-ston-Kolpo-Iraniko-drone-bretheke-se-apostase-anapnoes-amerikaniko-machetiko ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...