Παυλόπουλος για προσφυγικό: Η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι της αναλογεί

«Η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι της αναλογεί και στο πλαίσιο της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας», επεσήμανε αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Κάλινακ, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Παρασκευή.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επανέλαβε ότι η προσφυγική κρίση δεν πρόκειται να τελειώσει εάν δεν λήξει ο πόλεμος στη Συρία, ενώ στάθηκε στην ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε εσφαλμένες τις αιτιάσεις που εμφανίζουν την Ελλάδα να μην φυλά καλά τα θαλάσσια σύνορά της, ενώ αναφέρθηκε  στην ιδιομορφία των θαλασσίων συνόρων, αλλά και των συνόρων με την Τουρκία.

«Και εδώ ακριβώς εμείς διακηρύσσουμε ότι θα κάνουμε ό,τι μας αναλογεί για να φυλάξουμε τα σύνορα αυτά τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και θα εκπληρώσουμε και όλες τις υποχρεώσεις μας που έχουμε απέναντι στον άνθρωπο, γιατί ο πρόσφυγας είναι άνθρωπος και έχουμε υποχρεώσεις έναντι του ανθρώπου με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Άρα, και θα εκπληρώσουμε τα καθήκοντά μας αλλά και θα σεβαστούμε το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Προτιμούμε να έχουμε αβάσιμες κατηγορίες που μια στιγμή θα διαλυθούν γιατί θα γίνει κατανοητό τι ακριβώς συμβαίνει, από το να είμαστε υπόλογοι απέναντι στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, κυρίως δε, απέναντι στον Ελληνικό Πολιτισμό», συμπλήρωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Κάλινακ, ανέφερε ότι η επίλυση της προσφυγικής προϋποθέτει την εμπλοκή και την αλληλεγγύη όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ταυτόχρονα και με κοινά εργαλεία.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...