ΠΕΔΙΝΗ ΔΩΡΙΔΑ:Επίσκεψη Μπακογιάννη στη Μανάγουλη-Επαφές και Ανακοινώσεις

Την πεδινή Δωρίδα και ιδιαίτερα,την περιοχή της πεδιάδας του Μόρνου,επισκέφθηκε χθες,ο περιφερειάρχης στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης συνοδευόμενος από κλιμάκιο της περιφέρειάς του.

O κ.Μπακογιάννης άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηματίες της περιοχής δια στόματος τόσο του προέδρου του ΤΟΕΒ κ.Β.Καραμπάρμπα,όσο και του γραμματέα κ.Κ.Κουτσόπουλου.Μάλιστα εκτός του θέματος του αναδασμού,τέθηκε υπόψιν του περιφερειάρχη,το ζήτημα των αποζημιώσεων στους καλλιεργητές που έχει σταματήσει από το 2011,όπως και μια σειρά άλλων ζητημάτων,όπως το πέρασμα του ποταμού από το ύψος του κόμβου του Ξηροπηγάδου.

-Το έργο του αναδασμού

Ο κ. Μπακογιάννης,είχε την ευκαιρία να συζητήσει από κοντά με τους κτηματίες του κάμπου για ζητήματα που τους αφορούν,με κυριότερο αυτό του αναδασμού.Ο κ. Μπακογιάννης έκανε γνωστό,ότι μέχρι το καλοκαίρι,θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την κατασκευή του έργου ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ,ενώ μέσα στο καλοκαίρι ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης η οποία βάσει νόμου θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε έναν χρονικό ορίζοντα 9-11 μήνες για να φθάσουμε την Άνοιξη του 2020 στην εγκατάσταση του εργολάβου.

-Κόμβος Μαλαμάτων-Παλαιά γέφυρα Μόρνου-Καθαρισμός του ποταμού

Ο περιφερειάρχης,έκανε γνωστά μερικά ακόμη έργα,με κυρίαρχα την διάθεση πόρων ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ που θα αφορά το καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Μόρνου,την ολοκλήρωση μέχρι τέλους του έτους των μελετών αποκατάστασης της παλαιάς γέφυρας του Μόρνου,αλλά και την κατασκευή του κόμβου των Μαλαμάτων ύψους 1.500.000 ευρώ.Είναι θέμα χρόνου η συμβασιοποίηση του έργου ανέφερε ο κ.Μπακογιάννης,ενώ ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης είναι ένας χρόνος.Να σημειωθεί,ότι στο έργο έχει δοθεί έκπτωση 58%,είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή αφού λύνει πολλαπλά ουσιαστικά και πρακτικά ζητήματα κυκλοφορίας.

Οι επαφές

Mετά τη συνάντηση με τους κτηματίες,ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στο πρώην κτίριο του δημαρχείου Ευπαλίου με τη συμμετοχή του δημάρχου Δωρίδας Γιώργου Καπεντζώνη και των  προέδρων της περιοχής,ενώ σήμερα,ο κ. Μπακογιάννης αναμένεται στο σημείο  όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο κόμβος των Μαλαμάτων στις 10:45.

Παρόντες στη χθεσινή συνάντηση,ο νέος υποψήφιος περιφερειάρχης Φάνης Σπανός,η περιφερειακή σύμβουλος Πέγκυ Αραβαντινού και ο αντιδήμαρχος Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...