Πενσυλβάνια: Δικαστής μπλοκάρει την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Πενσυλβάνια: Δικαστής μπλοκάρει την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων
εκλογές


25/11/2020 – 22:58

Μια δικαστής της Πενσυλβάνια στις 25 Νοεμβρίου διέταξε τους αξιωματούχους της πολιτείας να μην πιστοποιήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 έως ότου το δικαστήριό της πραγματοποιήσει ακρόαση για τις εκλογές στις 27 Νοεμβρίου.

Η δικαστής της Κοινοπολιτείας Πατρίτσια ΜακΚάλοου (Patricia McCullough) διέταξε την πολιτεία να μην προχωρήσει στην ολοκλήρωση της πιστοποίησης του προεδρικού αγώνα, την οποία η πολιτεία ανακοίνωσε στις 24 Νοεμβρίου. Επίσης, μπλόκαρε την πιστοποίηση όλων των υπόλοιπων εκλογικών αποτελεσμάτων.

«Στον βαθμό που απομένει κάποια περαιτέρω δράση για να τελειοποιηθεί η πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020 για τα αξιώματα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, απαγορεύεται στους συνεναγόμενους από το προβούν σε μια τέτοια πράξη, εν αναμονή μιας ακροαματικής διαδικασίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή», έγραψε η δικαστής με τη σειρά της (pdf).

«Οι συνεναγόμενοι απαγορεύονται προκαταρκτικά να πιστοποιήσουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα των εκλογών, εν αναμονή της ακροαματικής διαδικασίας».

Η ΜακΚάλοου προεδρεύει μιας αγωγής που ασκήθηκε από Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες και υποψηφίους κατά της Κοινοπολιτείας της Πενσυλβάνιας, του Δημοκρατικού Κυβερνήτη Τομ Γουλφ (Tom Wolf), της Υπουργού Εσωτερικών Κάθυ Μπούκβαρ (Kathy Boockvar) και της Γενικής Συνέλευσης της Πενσυλβάνιας, όπως αναφέρει το /theepochtimes.gr.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι ο σχετικός νόμος της Πενσυλβάνιας για την επιστολική ψήφο – Νόμος 77 – παραβιάζει το σύνταγμα της πολιτείας.

«Ο νόμος 77 είναι η πιο εκτεταμένη και θεμελιώδης αλλαγή στον κώδικα ψηφοφορίας της Πενσυλβάνιας, ο οποίος εφαρμόζεται παράνομα μέχρι και σήμερα», αναφέρει η αγωγή, που κατατέθηκε στο Κοινοπολιτειακό Δικαστήριο της Πενσυλβάνιας.

«Όπως και με προηγούμενες ιστορικές προσπάθειες παράνομης χρονικής επέκτασης της ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου μέσω διατάγματος, οι οποίες προσπάθειες είχαν ακυρωθεί από τον νόμο του 1839, ο νόμος 77 είναι μια ακόμη παράνομη απόπειρα να παρακάμψουν τους περιορισμούς της επιστολικής ψήφου που ορίζεται στο Σύνταγμα της Πενσυλβάνιας, χωρίς πρώτα να ακολουθηθεί η απαραίτητη διαδικασία τροποποίησης του συντάγματος ώστε να επιτραπεί η επέκταση».

Στους ενάγοντες περιλαμβάνονται ο βουλευτής Μάικ Κέλι (Mike Kelly) (Ρεπουμπλικάνος-Πενσυλβάνια), ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος του Κογκρέσου Σον Παρνέλ (Sean Parnell) και η υποψήφια της Πενσυλβάνιας για την Βουλή των Αντιπροσώπων  Ουάντα Λόγκαν (Wanda Logan).

Το γραφείο του Κυβερνήτη Γουλφ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα της Epoch Times για σχολιασμό. Δεν είναι σαφές ποια βήματα είχαν μείνει μέχρι τις 25 Νοεμβρίου για να «τελειοποιήσει» την πιστοποίηση των προεδρικών και αντιπροεδρικών αγώνων.

Αφού η Πενσυλβάνια ανακοίνωσε την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών στις 24 Νοεμβρίου, οι ενάγοντες υπέβαλαν αίτημα έκτακτης ανάγκης (pdf) λίγο πριν τα μεσάνυχτα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε ανάγκη για τόσο γρήγορη δράση. Το 2016, η Πενσυλβάνια πιστοποίησε τις προεδρικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου.

«Φαίνεται ότι οι ενέργειες των συνεναγόμενων ενδέχεται να έχουν επιταχυνθεί ως απάντηση στην αίτηση έκτακτης ανάγκης… σε μια προσπάθεια αποκλεισμού οποιασδήποτε διορθωτικής ενέργειας από αυτό το δικαστήριο, γρηγορότερα από ότι αυτό το δικαστήριο μπόρεσε να αξιολογήσει την αίτηση έκτακτης ανάγκης και τις απαντήσεις σε αυτό,» έγραψαν οι ενάγοντες.

Το αίτημα έκτακτης ανάγκης τονίζει ότι, ενώ η Πενσυλβάνια ολοκλήρωσε την καταμέτρηση των ψήφων και υπέβαλε την υπογεγραμμένη πιστοποίηση στον αρχειοθέτη των Η.Π.Α., παραμένουν ορισμένα βήματα για την ολοκλήρωση της επίσημης διαδικασίας πιστοποίησης.

«Ενώ οι συνεναγόμενοι ενδέχεται να έχουν προσπαθήσει προληπτικά να αποφύγουν ενδεχόμενη διαταγή εκδίκασης από αυτό το Δικαστήριο, τα καθήκοντα των συνεναγόντων σχετικά με την οριστικοποίηση των πλήρων εκλογικών αποτελεσμάτων απέχουν πολύ από την ολοκλήρωση», δηλώνει η κατάθεση.

Ο Μαρκ Ελίας, ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους που ηγούνται των μετεκλογικών νομικών συγκρούσεων των Δημοκρατικών, χαρακτήρισε την αγωγή επιπόλαια.

«Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μάικ Κέλι υπέβαλε μια νέα επιπόλαιη αγωγή στην Πενσυλβάνια επιδιώκοντας να εμποδίσει την πολιτεία από το να πιστοποιήσει τα εκλογικά αποτελέσματα και τον πολιτειακό νομοθέτη να επιλέξει τους εκλέκτορες», έγραψε ο Ελίας στο Twitter στις 21 Νοεμβρίου. «Αυτό είναι απολύτως ντροπιαστικό».

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απάντησε στον Ελίας, γράφοντας: «Αυτό δεν είναι καθόλου επιπόλαιο. Υποβάλλεται εκ μέρους ενός από τα πιο σεβαστά μέλη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι αηδιασμένος, όπως και πολλοί άλλοι, από τις εκλογές οι οποίες είναι ένα χάος. Ψεύτικα ψηφοδέλτια, ψήφοι νεκρών, εμπόδισαν Ρεπουμπλικανούς παρατηρητές να παραστούν και άλλα!»

Ο Γουλφ υπέγραψε το Νόμο 77 στις 31 Οκτωβρίου 2019. Οκτώ από τους εννέα υποστηρικτές του νομοσχεδίου στη Γερουσία της Πενσυλβάνιας ήταν Ρεπουμπλικάνοι.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...