Μέσω του λογαριασμού του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο εντεταλμένος του δήμου Ναυπακτίας για τη διαχείριση των αδέσποτων Ντίνος Ζορμπάς αναφέρει ότι πρόθεσή του είναι να διευρύνει τη φορολογική βάση στις 12.000 των ωφελούμενων ιδιοκτητών να μπορούν να στειρώνουν τα ζώα τους μέσω του προγράμματος του δήμου Ναυπακτίας.

Με τον τρόπο αυτό εξηγεί,ότι και περισσότεροι συμπολίτες μας θα έχουν λόγο να το κάνουν,αλλά και να αποφύγουν τα δυσβάστακτα πρόστιμα.Tο θέμα είναι τελευταίο στην ημερήσια διάταξη και αφορά στην Παροχή δωρεάν κτηνιατρικών υπηρεσιών, για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς που ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αναλυτικά αναφέρει:

Το μέτρο που έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο το είχα προτείνει στην αρχή της θητείας μας αλλά τότε δεν μας το επέτρεπε η νομοθεσία.

Με τον καινούργιο Νόμο μας δίνεται η δυνατότητα να το πράξουμε.Δεν υπάρχει αδεσποτοδεντρο ούτε αδεσποτοχορτο τα Αδέσποτα δεν φυτρώνουν.Όλα τα Δεσποζομενα είναι εν δυνάμει Αδέσποτα και εκεί πρέπει να πέσει όλο το βάρος μας.Ο νόμος εκτός από τις ευπαθείς ομάδες μας δίνει την δυνατότητα να ορίσουμε εμείς το όριο αυτό.

Εγώ προτείνω να βάλουμε τουλάχιστον το αφορολογητο που είναι τα 8.300 .Εάν όλοι συμφωνήσουμε και δεν βλέπω τον λόγο γιατί όχι, μπορούμε να το παμε και στα 12.000 ευρώ ώστε ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας να έχουν την δυνατότητα να στειρώσουν και να τσιπαρουν τα ζώα τους δωρεάν αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε.

Να υπενθυμίσω ότι ευπαθείς ομάδες είναι ΑΜΕΑ πολύτεκνοι τριτεκνοι όσοι παιρνουν το ΚΕΑ όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ καθώς και όλοι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.Στο τεράστιο θέμα με τα Αδέσποτα πρέπει όλοι μας να βάλουμε πλάτη και έχω ξανά πει ότι όσες φιλοζωικές να υπάρχουν όσα λεφτά και αν βάλουν οι Δήμοι αν εμείς δεν πράξουμε το σωστό το πρόβλημα δεν θα πάψει να υπάρχει.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για πολλούς συνδημότες μας να επωφεληθούν και να αποφύγουν τα μεγάλα πρόστιμα που θα επιβάλλονται με τον καινούργιο νομο ενδεικτικά θα πω ότι για μη στειρωμενο ζώο το πρόστιμο θα είναι 1.000€ και για τσιπ 300€ τα οποία θα είναι επαναλαμβανόμενα δηλαδή κάθε μέρα θα μπορούν να μπαίνουν και καινούργια.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...