Περιφέρεια – Δράση για την διερεύνηση των αναγκών εργατικού δυναμικού σε έργα ενέργειας

bb
Περιφέρεια - Δράση για την διερεύνηση των αναγκών εργατικού δυναμικού σε έργα ενέργειας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η εναρκτήρια συνάντηση του έργου BUS-GR (Build Up Skills Greece), το οποίο υποβλήθηκε στα πλαίσια του Άξονα Ι «Εθνικές πλατφόρμες προσόντων και οδικοί χάρτες για το 2020» του προγράμματος Ευφυής Ενέργεια – Ευρώπη.

Στις εργασίες της συνάντησης εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γεώργιος Αγγελόπουλος και ο Διευθυντής της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης (ΝΕΑ) της Περιφέρειας Δρ. Κώστας Γιωτόπουλος.

Στόχοι του έργου είναι η διερεύνηση και ποσοτικοποίηση των αναγκών για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό σε θέματα Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) του οικοδομικού κλάδου, η ανάπτυξη εθνικού οδικού χάρτη προσόντων και επαγγελματικών περιγραμμάτων για το προσωπικό αυτό, καθώς και η εκκίνηση εθνικού διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων και μερών.

Συντονιστής εταίρος του έργου BUS-GR είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και  Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) και επιπλέον συμμετέχουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Ε.) της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝ.Ε) και το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της Γ.Σ.Ε.Ε.

Η διάρκεια του έργου είναι 18 μήνες, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 375.502 ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 90% από την Ε.Ε. ενώ το υπόλοιπο 10% είναι ίδιοι πόροι.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο χρηματοδοτήθηκε μια δράση ανά χώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία υποβολής της πρότασης του έργου για την Ελλάδα, ανήκε στο Κ.Α.Π.Ε. και τη Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Ενημέρωση

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...