Περιφέρεια – Συνάντηση απόψε του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους των εργαζομένων

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Περιφέρεια συνάντηση με τα Σωματεία των εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο και τις αλλαγές που επιφέρει στη Δημόσια Διοίκηση, στους φορείς Αυτοδιοίκησης, στις εργασιακές σχέσεις κ.α.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και οι Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος και Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εξετάσαμε από κοινού τις επιπτώσεις των μέτρων στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας που διανύει τα πρώτα του βήματα, όπως και τις συνέπειες τους στους εργαζόμενους και την κοινωνία γενικότερα. Οι αλλαγές είναι πράγματι εφιαλτικές.

Η Αυτοδιοίκηση πλήττεται, με τις κάθετες περικοπές πόρων, τη μείωση και τη θεσμική απαξίωσή της, καθώς και την αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της. Μα, πριν απ’ όλα πλήττεται η ίδια η κοινωνία μας, τα ασθενέστερα στρώματα.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στα άδικα, οριζόντια και βαθιά αντικοινωνικά μέτρα που οδηγούν τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και της κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά.

Είμαστε ενάντια στις εφιαλτικές αλλαγές, στα εργασιακά που προμηνύουν μπαράζ απολύσεων και πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή να αναλογιστεί τις ευθύνες της, να ακούσει τον παλμό της κοινωνίας και να πάρει πίσω τα μέτρα εκείνα που πλήττουν για μια ακόμα φορά τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά και οικονομικά στρώματα της κοινωνίας και συνθλίβουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

ΕνημέρωσηΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...