Περπατώντας για την Αγία Ελεούσα αλλά εκεί… περιμένει η Αστυνομία (φωτό)

bb

Εορτάζει την πρώτη Παρασκευή μετά την Ανάσταση η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Αγίας Ελεούσης) Κλεισούρας και κάθε χρόνο εκατοντάδες είναι οι συμπολίτες που μεταβαίνουν περπατώντας και διανύοντας μεγάλες αποστάσεις για να προσκυνήσουν.

Πολλοί είναι αυτοί που το πράττουν και φέτος αν και η προσκύνηση των πιστών δεν επιτρέπεται λόγω της αυστηριοποίησης των μέτρων μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στις περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.

Από το πρωί πολλοί συμπολίτες ωστόσο κινούνται πεζοί προς την Αγία Ελεούσα Κλεισούρας για να εκπληρώσουν το τάμα τους.  Εκεί ωστόσο συναντούν την αστυνομία που δεν επιτρέπει την προσέγγιση της Μονής.

Η σχετική ανακοίνωση της  Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας:

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης στην Κλεισούρα Αιτωλικού Μεσολογγίου, όπου κάθε χρόνο από την Πέμπτη της Διακαινησίμου έως την Κυριακή του Θωμά η προσέλευση των πιστών είναι ιδιαιτέρως μεγάλη, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί το προσκύνημα.

Λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της δημόσιας υγείας και την προφύλαξη από τον κορωνοϊό, αλλά και της αυξήσεως των κρουσμάτων στην περιοχή, δεν θα πραγματοποιηθεί η προσκύνηση των πιστών στην «Αγία Ελεούσα».

Καλούνται οι πιστοί χριστιανοί να αρκεσθούν στην τιμή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στον πλησιέστερο ενοριακό τους ναό, λαμβάνοντας τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου, αφού η Παναγία μας ουδέποτε αρνήθηκε την προσφορά της αγάπης της και των πρεσβειών της για κάθε θαυματουργική επέμβαση του Κυρίου μας.

πηγη:agrinionews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...