Πηγές Υπ. Ενέργειας: Μέχρι την Παρασκευή θα κλείσουν και τα Ενεργειακά

Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν κλείσει τα θέματα Ενέργειας, εκτίμησε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας, αφού είχε ολοκληρωθεί η πρώτη συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής  ομάδας με τους θεσμούς.  Η εικόνα που δόθηκε, ήταν ότι  τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά, με τον ίδιο αξιωματούχο να δηλώνει ότι «έχουνε μείνει κάποιες μικροδιαφορές, θεωρώ ότι μέχρι την Παρασκευή θα τις έχουμε κλείσει». Ο πρώτος γύρος επαφών με το «κουαρτέτο», με θέμα τα Ενεργειακά, ξεκίνησε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις επτά. Από την κυβέρνηση, συμμετείχαν ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας και υπουργός Οικονομικών,  Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Η πρώτη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε των χωρίς την Ντέλια Βελκουλέσκου, καθώς η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, έφθασε στο Χίλτον στις έξι το απόγευμα, με περίπου 1,5 ώρα καθυστέρηση. Αν και αρχικά ανέβηκε στο δωμάτιό της, κατά τις οκτώ το βράδυ, μπήκε και αυτή στην αίθουσα και τον «χορό» της διαπραγμάτευσης.

Στην συνέχεια, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, ξεκίνησε η δεύτερη συνάντηση, της ημέρας  για τις ιδιωτικοποιήσεις και συγκεκριμένα για το νέο Υπέρ-ταμείο.

 Λίγο πριν ξεκινήσει ο κύκλος επαφών με τους θεσμούς, πηγές από το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση έχει πάρει τα κείμενα- σχέδια μνημονίων των δανειστών, απαντώντας  σε σχετική ερώτηση, «τα κείμενα τα πήραμε». Ο λόγος για τα δύο προσχέδια της συμφωνίας, το Memorandum οf Understanding (MoU) και το Memorandum of Economic and Financial Policies (MEFP). Το πρώτο είναι η συμφωνία για την επικαιροποίηση του μνημονίου, που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την Ευρώπη και το δεύτερο, το ανάλογο έγγραφο για την νέα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).  Ο ίδιος αξιωματούχος,  διευκρίνησε ο΄τι «αύριο (σ.σ. σήμερα) θα θέσουμε το πλαίσιο», για την ατζέντα της διαπραγμάτευσης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/280910-Peges-Yp-Energeias-Mechri-ten-Paraskeye-tha-kleisoyn-kai-ta-Energeiaka ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...