Πιο αυστηροί κανόνες στην ΕΕ για τα καλλυντικά προϊόντα

bb
Πιο αυστηροί κανόνες στην ΕΕ για τα καλλυντικά προϊόντα
Οι νέοι κανόνες της ΕΕ που τέθηκαν σε ισχύ την περασμένη Πέμπτη (11 Ιουλίου) έχουν ως στόχο την ενίσχυση των προτύπων ασφαλείας για τα καλλυντικά προϊόντα και να παρέχουν καλύτερη πληροφόρηση στους καταναλωτές.

Τα καλλυντικά προϊόντα στα μαγαζιά της ΕΕ, είτε κατασκευάζονται στην Ευρώπη είτε εισάγονται από τρίτες χώρες, θα πρέπει από εδώ και πέρα να συμμορφώνονται πλήρως με τον Κανονισμό για τα Καλλυντικά Προϊόντα της ΕΕ.

«Από καθημερινά προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως οδοντόκρεμα μέχρι ένα νέο κραγιόν ή after-shave, οι καταναλωτές θα έχουν πλέον καλύτερη προστασία και σαφέστερη ενημέρωση σχετικά με τα καλλυντικά προϊόντα που αγοράζουν», τόνισε ο Neven Mimica, Κροάτης Επίτροπος για την Πολιτική των Καταναλωτών.

Η βιομηχανία καλλυντικών προϊόντων στην ΕΕ έχει πρώτη θέση παγκοσμίως με πάνω από 4.000 κατασκευαστές καλλυντικών προϊόντων. Ο εν λόγω τομέας δημιουργεί επίσης άμεσα ή έμμεσα 1.5εκ θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη θα ωφελήσει και τους καταναλωτές αλλά και την βιομηχανία.

Από τις 11 Ιουλίου, οι κατασκευαστές θα πρέπει να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν μια έκθεση ασφάλειας πριν διοχετεύσουν στην αγορά ένα προϊόν καθώς και να κοινοποιήσουν το προϊόν στο ειδικό πόρταλ «Cosmetic Product Notification Portal».

Οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν στο εν λόγω πόρταλ θα επιτρέψουν στις αρμόδιες εθνικές αρχές να έχουν πρόσβαση εντός δευτερολέπτων στη σύνθεση των προϊόντων σε περίπτωση ατυχημάτων.

ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...