Πιτσιόρλας: Αυτοί που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, τώρα αντιστέκονται στις μεταρρυθμίσεις

Πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τη δομή της οικονομίας και του πολιτικού συστήματος

Αυτοί που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία, τώρα αντιστέκονται στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, επισημαίνει ο Στέργιος Πιτσιόρλας εξηγώντας ότι «η της χώρας προϋποθέτει ριζικό μετασχηματισμό της δομής της παραγωγική ανασυγκρότηση ελληνικής οικονομίας, της κρατικής μηχανής και του πολιτικού συστήματος. Αυτό λοιπόν είναι το δικό μας όραμα», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής, τονίζοντας ότι «απέναντί μας είναι όσοι τάσσονται υπέρ της διατήρησης των δομών που υπήρχαν μέχρι σήμερα και τελικά μας οδήγησαν στη χρεοκοπία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, με τη συμφωνία με την τρόικα «εξασφαλίσαμε για τη χώρα μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας δύο κατ’ αρχήν ετών μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης πως τώρα βρισκόμαστε στην πορεία εξόδου από την κρίση και ημέρα με την ημέρα η εικόνα θα αλλάζει.

Το κλειδί για την ανάκαμψη είναι προσέλκυση επενδύσεων και σύμφωνα με τον υφυπουργό, για να πετύχουμε ένα φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσουμε τις ιδεοληψίες μας, ενώ υπογράμμισε πως η αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου είναι κεντρικής σημασίας θέμα, όμως για να υπάρξει αναδιανομή πρέπει πρώτα να υπάρξει παραγωγή πλούτου. 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν ισχύει η κριτική που ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πολιτικές «fast track», ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε ποτέ φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Υπήρχε πάντα μια κρατικοδίαιτη οικονομία κι ένα πελατειακό πολιτικό σύστημα. Αν κάποιος μπορεί να τα αλλάξει αυτά είμαστε εμείς. Βεβαίως για να το πετύχουμε πρέπει να ξεπεράσουμε και δικές μας ιδεοληψίες. Όμως άλλο ιδεοληψία και άλλο πελατειακό σύστημα και διαπλοκή οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.

Όμως όπως επισημαίνει, το κράτος στην Ελλάδα δεν το έχτισε η Αριστερά. Η Αριστερά πάντα ήταν αποκλεισμένη από το κράτος και πάντα βρισκόταν σε σύγκρουση με τις παθογένειές του. Τώρα λοιπόν πρέπει να αποδείξουμε ότι αυτά τα οποία για δεκαετίες στηλιτεύαμε και πολεμούσαμε θα τα αλλάξουμε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/291055-Pitsiorlas-Aytoi-poy-mas-odegesan-ste-chreokopia-tora-antistekontai-stis-metarrythmiseis ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...