Πλακιωτάκης: Ο Τσίπρας σπάει τα προσωπικά του ρεκόρ στο επίπεδο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού

Συνέντευξη του Γιάννη Πλακιωτάκη στην Κυριακάτικη Kontranews

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ, Γιάννης Πλακιωτάκης για την τροπή στην αξιολόγηση σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Κοntranews. Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι για μια ακόμη φορά σπάει τα προσωπικά του ρεκόρ στο επίπεδο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού και εκτιμά  ότι οι τελευταίες εξελίξεις  με τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης  είναι ο χειρότερος εφιάλτης μας.  Υποστηρίζει ότι η αξιολόγηση δεν κλείνει διότι η κυβέρνηση δεν έχει πιάσει κανένα προβλεπόμενο στόχο  και διότι σέρνεται η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και συνεχίζει λέγοντας ότι οι υπουργοί έχουν περιοριστεί στο να λιθοβολούν τους δανειστές και το ΔΝΤ και να δαιμονοποιούν τη διαπραγμάτευση για λόγους μικροπολιτικών και επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων.
            
Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε παραζάλη και τους επικρίνει  καθώς   τη στιγμή που  η χώρα βουλιάζει, αυτοί  μιλούν για ανάπτυξη.Πιστεύει πως είναι δεδομένα τα νεα μέτρα που θα επιβληθούν και βλέπει δυο πράγματα να συμβαίνουν, ή θα έχουμε επανάληψη ενός ακόμη Βατερλό ή προσφυγή στις κάλπες πριν από το ναυάγιο.Τέλος ξεκαθαρίζει στον κ. Τσίπρα πως κι αυτός και η παρέα του πρέπει να πάψουν να θεωρούν τη Νέα Δημοκρατία ως δεδομένη και να την χρησιμοποιούν για να καλύψουν τις  πολιτικές τους ευθύνες.

 
1.Περιμένατε αυτές τις εξελίξεις στην πορεία της αξιολόγησης; Μάλλον  πάμε για καλοκαίρι. Γιατί δεν  λέει να κλείσει η διαπραγμάτευση;

Για να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα ότι η διαδικασία της αξιολόγησης θα λάβει τέτοια τροπή. Παρά το γεγονός, ότι κατά καιρούς έχω επισημάνει τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η χώρα από τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τις τελευταίες εξελίξεις τις θεωρούσα ως τον χειρότερο εφιάλτη μας. Δεν πίστευα ποτέ, ότι ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του θα ήταν τόσο ανεύθυνοι. Θεωρούσα ότι θα είχαν μάθει από τα λάθη τους και το Βατερλό του καλοκαιριού του 2015. Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά ο κ. Τσίπρας σπάει τα προσωπικά του ρεκόρ στο επίπεδο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού.
Η αξιολόγηση δεν κλείνει, διότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πιάσει κανένα προβλεπόμενο στόχο και διότι σέρνεται η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων. Αντί οι υπουργοί της κυβέρνησης να είχαν επισπεύσει την ολοκλήρωση των  προαπαιτούμενων, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, περιορίστηκαν στο να λιθοβολούν τους δανειστές και το ΔΝΤ και να δαιμονοποιούν τη διαπραγμάτευση για λόγους μικροπολιτικών και επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων.  

2.Εσείς πάλι επιμένετε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσετε τα μέτρα. Γιατί προκαταλαμβάνετε τη στάση σας ενώ δεν τα έχετε  δει;

Όταν βλέπει κανείς την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης και έχεις και το προηγούμενο του καλοκαιριού του 2015, εικάζεις το αποτέλεσμα και δεν χρειάζεται να περιμένεις για να δεις τα πρόσθετα μέτρα που θα επιβληθούν. Η διαδικασία οδεύει σε αδιέξοδο και είναι πολύ πιθανό να συμβούν δύο πράγματα. Επανάληψη ενός ακόμη Βατερλό ή προσφυγή στις κάλπες πριν το ναυάγιο. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση την ευθύνη την έχει ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του. Θα πρέπει λοιπόν ο πρωθυπουργός και η παρέα του να πάψουν να θεωρούν τη Νέα Δημοκρατία ως δεδομένη και να την χρησιμοποιούν για να καλύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες.

3.Ποιό είναι για εσάς το ζητούμενο, κλείσιμο της αξιολόγησης ή εκλογές;

Οι εκλογές έπρεπε να είχαν προκηρυχτεί εδώ και καιρό για να ξεκολλήσει το καράβι της Ελλάδας από την ξέρα που το έριξαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην παρούσα φάση όμως, πρωτεύον ζήτημα είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση, ώστε να επανέλθει στην κανονικότητα η ελληνική οικονομία.

4.Συναίνεση ή χρεοκοπία, είναι για εσάς δίλημμα;

Το ερώτημα αυτό θα πρέπει να το υποβάλλετε στον κ. Τσίπρα, διότι εδώ και καιρό έχει απορρίψει τη συναίνεση και τελευταία, πολλά από τα στελέχη του μιλούν για χρεοκοπία και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

5.Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο μιλά για ανάπτυξη. Εσείς βλέπετε κάτι τέτοιο;

Δυστυχώς οι άνθρωποι είναι σε παραζάλη. Η χώρα βουλιάζει και αυτοί μιλούν για ανάπτυξη. Το ίδιο κάνουν και με την αξιολόγηση. Η διαδικασία έχει βαλτώσει και αυτοί έχουν ανακοινώσει τουλάχιστον τρεις φορές, ότι ήρθαν σε συμφωνία με τους δανειστές. Όσο ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν κολλημένοι στις αριστερίστικες ιδεοληψίες τους και παλινδρομούν ανάμεσα στο παλαιοκομμουνιστικό τους παρελθόν και τη σκληρή πραγματικότητα, ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει στην πατρίδα μας.    
6.Πώς είναι οι δικές σας σχέσεις με τους δανειστές;  Εσείς τι κωδικό επικοινωνίας θα είχατε μαζί τους;

Ανάμεσα σε έναν δανειζόμενο και έναν δανειστή οι σχέσεις δεν μπορεί να είναι παρά τυπικές. Εκείνο όμως που πρέπει να επικρατεί σε μια τέτοια σχέση είναι η αξιοπιστία και η αρχή της τήρησης των συμφωνηθέντων. Και στα δύο όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρουσιάζει τεράστιο έλλειμμα. Η Νέα Δημοκρατία μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα επιδιώξει έναν ειλικρινή διάλογο μαζί τους για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και το κύρος της χώρας και να επιτύχει μια καλύτερη συνεννόηση και συμφωνία προς όφελος της χώρας.  

7.Αισθάνεται δικαιωμένο το κόμμα σας  με την απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση Βατοπεδίου;

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου είναι ιστορική και δικαιώνει απόλυτα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που αδίκως κατηγορήθηκαν, αλλά και την παράταξή μας.
Αποτελεί πλήρης δικαίωση επίσης, για τον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή που χωρίς να έχει καμία ευθύνη, λιθοβολήθηκε λυσσαλέα από ένα νοσηρό σύστημα εξουσίας που με αιχμή του δόρατός του το Βατοπέδι και το «λεφτά υπάρχουν», ανέλαβε τα ηνία της χώρας για να μας οδηγήσει στα μνημόνια και το ΔΝΤ.
Έστω και αργά, παρά τους τόνους λάσπης που έριξε το σύστημα διαπλοκής της τότε εποχής και το ΠΑΣΟΚ του κ. Γιώργου Παπανδρέου, η αλήθεια έλαμψε. 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/276544-Plakiotakes-O-Tsipras-spaei-ta-prosopika-toy-rekor-sto-epipedo-toy-laikismoy-kai-toy-politikoy-amoralismoy ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...