Πλατείες Α και Β κατηγορίας

Πλατείες Α και Β κατηγορίας
Πλατείες Α και Β κατηγορίας


17/05/2020 – 12:35

Της Καλλιόπης Κούγια 

Στο ίδιο έργο θεατές από χθες το βράδυ, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν σε πλατεία στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, επιτέθηκαν σε παρευρισκομένους κάνοντας χρήση κρότου λάμψης και χημικού σπρέι, μία μόλις ημέρα μετά τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ότι η ΕΛΑΣ «δεν έχει δουλειά στις πλατείες».

Φαίνεται πως η κυβέρνηση χωρίζει τις πλατείες σε Α και Β κατηγορία καθώς δεν έχουν περάσει μόλις μερικά εικοσιτετράωρα από τη φιέστα στην Πλατεία Ομονοίας όπου όχι μόνο δεν πήγαν τα ΜΑΤ αλλά μερίδα μέσων ενημέρωσης «έπαιξαν» το θέμα ως «φαντασμαγορικά εγκαίνια της νέας πλατείας».

Μπορεί την επόμενη κιόλας ημέρα ο Κώστας Μπακογιάννης να… «παραδέχθηκε» το λάθος του, λέγοντας μάλιστα ότι δεν έγιναν εγκαίνια και ότι ο ίδιος παραβρέθηκε εκεί μόλις για λίγα λεπτά, μόνο που τα βίντεο από το σημείο μαρτυρούν συνωστισμό, πόζες για φωτογραφίες και φωτογράφους να θέλουν να παρθούν αποστάσεις για τα απαραίτητα.. στιγμιότυπα.

Ωστόσο, την επόμενη μέρα, τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς, «άδειασαν» τον Κώστα Μπακογιάννη αναφέροντας πως τα ίδια ισχύουν για όλες τις πλατείες (Ελπίζουμε να μην επικροτούν βέβαια τις αναίτιες επεμβάσεις των ΜΑΤ)

Αξίζει να θυμηθούμε τόσο τα περιστατικά στην Κυψέλη όσο και στην Αγία Παρασκευή, καθώς τα ΜΑΤ πρωταγωνίστησαν και εκεί, ενώ έγιναν και συλλήψεις.

Στην πλατεία Ομονοίας δεν κολλάει, σε Κυψέλη, Αγία Παρασκευή και Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης κολλάει, όλοι το ξέρουν αυτό…

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να αρθούν τα μέτρα, οι επεμβάσεις τις αστυνομίας μας πάνε πίσω, σε σκοτεινές εποχές..

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...