Πληρωμή φόρου εισοδήματος σε έξι δόσεις, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών

Επιστρέφει το σχέδιο για πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε έξι μηνιαίες δόσεις, αντί για τις για τρεις ισόποσες διμηνιαίες. Τα χρέη προς την Εφορία, έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ και στην αρχή του 2017, ήδη έχουν ξεπεράσει τα 95 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με τα νέα χρέη του 2017, να κατεγράφησαν πάνω από 13 δις ευρώ, όλα δείχνουν ότι φέτος τα χρέη μόνο προς την εφορία, θα ξεπεράσουν το φράγμα των 100 δισεκατομμύρια ευρώ!

Το σχέδιο το είχε προετοιμάσει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και τώρα το βάζει και πάλι στο τραπέζι η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Το σενάριο που προκρίνεται, προβλέπει έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, που θα ξεκινούν από το Ιούλιο και θα πληρώνονται  μέχρι τέλη Δεκεμβρίου. Η λογική πίσω από αυτή την αλλαγή, είναι ότι μικρότερες οφειλές, κάθε μήνα θα πληρώνονται ευκολότερα, από τις διπλάσιες διμηνιαίες δόσεις που ισχύουν σήμερα.

Ακολουθώντας στα χνάρια του ΕΝΦΙΑ, που με τις μηνιαίες μικρότερες δόσεις, βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις εισπραξιμότητας, το οικονομικό επιτελείο, πιστεύει ότι και η εισπραξιμότητα του φόρου εισοδήματος μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στην Καραγιώργη Σερβίας, εκτιμούν ότι η μηνιαία πληρωμή φόρου εισοδήματος θα βοηθήσει τους φορολογούμενους, να αντιμετωπίσουν τους δύσκολους μήνες στο τέλος κάθε έτους, που μαζεύονται όλοι οι φόροι και η πληρωμής τους γίνεται δύσκολη.

Η ενεργοποίηση αυτού του σχεδίου, προϋποθέτει ότι και οι δηλώσεις εισοδήματος, θα πρέπει να γίνουν νωρίτερα. Το πιο πιθανό σενάριο, προβλέπει υποβολή των δηλώσεων τον Απρίλιο, ώστε να υπάρχει ο επαρκής χρόνος για εκκαθάριση τους και πληρωμής τους από τον Ιούλιο. 

Το ισχύον έμμεσο αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους έχει διαμορφωθεί σε 8.636 έως και 9.550 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, εκτιμάται ότι πάνω από 1 εκατομμύριο, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο φέτος, γιατί, η εκκαθάριση αναμένεται να γίνει με τα νέα αφορολόγητα όρια.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...