Ποια έργα ενέκρινε η επιτροπή ανάπτυξης της Περιφέρειας στη σημερινή συνεδρίαση της.

Ένα σημαντικό έργο υποδομής, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των κατοίκων των Δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ενέκρινε σήμερα, κατά την πρώτη συνεδρίαση της, η Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Επιτροπή, ύστερα από συζήτηση, ενέκρινε την υπογραφή του Συμφώνου Αποδοχής των όρων για την ένταξη υλοποίησης του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων (εσωτερικά δίκτυα οικισμού Μυρσίνης) και υποθαλάσσιος αγωγός κοινού Βιολογικού Καθαρισμού Ανδραβίδας, Λεχαινών και Τραγανού», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.).

«Πρόκειται για ένα έργο άρρηκτα συνδεδεμένο με τους στόχους που θέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ποιότητα ζωής, την αναβάθμιση των υποδομών και την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσαν μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας που παρέστη στη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση της επαρχιακής οδού Κρέστενα – Ανδρίτσαινα – Επικούρειος Απόλλωνας, τμήμα: Διάσελλα – Μπαρακίτικα».

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στον ρόλο της Επιτροπής, έτσι όπως καθορίστηκε, σε ο,τι αφορά στις αρμοδιότητες της, από σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ακολούθησε η εκλογή Αντιπροέδρου και ύστερα από ψηφοφορία την θέση καταλαμβάνει ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πάνος Σακελλαρόπουλος.

Η Επιτροπή, με απόφαση της, απεδέχθη και την υλοποίηση, εκ μέρους της Περιφέρειας, έργων ύψους 3.000.000 ευρώ, με πόρους που προέρχονται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013».

Επίσης, εγκρίθηκαν δυο έργα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. Το πρώτο αφορά στην έγκριση δαπάνης για την συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της νέας εθνικής οδού Αντιρρίου – Αγρινίου και το δεύτερο στην έγκριση αντίστοιχης δαπάνης για τον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από πυρκαγιές. 

Παρόντες στην συνεδρίαση της Επιτροπής ήσαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος και ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν, επίσης, τα μέλη της Επιτροπής Γιώργος Χριστογιάννης, Αναστασία Κωνσταντοπούλου, Χρήστος Πετρόπουλος, Γεράσιμος Φεσσιάν, Ντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου, Κώστας Μπουγάς, Δημήτρης Βάλαρης, Ανδρέας Σκαρτσιάρης, Γεωργία Ντάτσικα, Νίκος Πυλαρινός και Πέτρος Αχιλλεόπουλος.

 Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...