Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Πότε θα σταματήσουν οι έντονες βροχοπτώσεις

Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Πότε θα σταματήσουν οι έντονες βροχοπτώσεις
Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα τη χώρα έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα. H ισχυρή καταιγίδα σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν, δημιούργησαν καταστροφές σε σπίτια και προκάλεσαν προβλήματα σε δρόμους ενώ στο Μεσολόγγι κινδύνευσαν άνθρωποι.
Που θα χτυπήσει η καταιγίδα τις επόμενες ώρεςΌπως δήλωσε στο Newsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός “τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία που από το πρωί σαρώνει τη δυτική Ελλάδα θα κινηθεί ανατολικότερα και θα χτυπήσει τη Στερεά Ελλάδα, την Αττική, την Βοιωτία, την ανατολική Πελοπόννησο και αργότερα θα μετακινηθεί προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το βράδυ θα φτάσει στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι τώρα στις περισσότερες θάλασσες πνέουν δυτικοί – νοτιδυτικοί 4 με 6 μποφόρ αλλά από τη νύχτα θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 12 εως 25 βαθμούς, στα δυτικά κεντρικά από 18 εως 25 βαθμούς, στα ανατολική κεντρικά από 14 εως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 εως 27 βαθμούς, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από 18 εως 26 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές, νοτιοδυτικούς ανέμους 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 18 εως 25 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, μεταβλητούς ανέμους 2 με 4 μποφόρ, αργότερα θα γυρίσουν βορειοδυτικοί και θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθει από 15 εως 22 βαθμούς κελσίου.

Κινδύνευσαν άνθρωποι και ξηλώθηκαν στέγες στο Μεσολλόγι

{youtube}sypnmfquyEI{/youtube}

Στην εθνική οδό στο Περιθώρι δέντρα έκλεισαν το οδικό δίκτυο και κλήθηκε η πυροσβεστική και η αστυνομία για να καθαριστεί ο δρόμος ώστε να ξεκινήσει πάλι η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με το onairnews.gr, δύο άνθρωποι που βρίσκονταν στον δρόμο κινδύνεψαν από τα ορμητικά νερά, ενώ πολλές ζημιές υπέστησαν τα παραδοσιακά σπίτια της Τουρλίδας.

Πτώσεις δέντρων και πλημμύρες στην Πάτρα

Έξι πτώσεις δέντρων μέσα σε λίγη ώρα προκάλεσαν οι δυνατοί άνεμοι στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Η πυροσβεστική έχει κληθεί στην Αγίας Τριάδας, στην οδό Παπαγιάννη στα Ροίτικα, πίσω από το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, στη Γούναρη και Όθωνος Αμαλίας, στην ΕΟ Πατρών – Πύργου, στη διασταύρωση για το Ριόλο και στη θέση “Σκάγια”, στη διασταύρωση για ΒΙΠΕ.

Σύμφωνα με το thebest.gr, στην Πάτρα λόγω της κακοκαιρίας σημειώνεται πτώση της τάσης του ρεύματος αλλά και διακοπές όπως στην περιοχή των Δεμενίκων. Η καλοκαιρία κράτησε λίγο και από χθες βράδυ αλλά πολύ περισσότερο από σήμερα το πρωί ο κακός καιρός επέστρεψε.

{youtube}MpUJLwl2aMg{/youtube}

Πλημμύρησαν δρόμοι του Πύργου μέσα σε λίγα λεπτά

Η πρωινή βροχή έφερε πολύ γρήγορα προβλήματα στην πόλη, αφού ορισμένοι δρόμοι και υπόγεια πλημμύρισαν  ενώ αρκετοί άνθρωποι βγήκαν με τις σκούπες για να καθαρίσουν τα φρεάτια και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

H πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη

Περιμένουμε βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρότερες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα όμως από το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν και στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά ακόμη και 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί – νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα θα κυμανθει στη βόρεια Ελλάδα από 8 εως 22 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα δυτικά κεντρικά από 8 εως 23 βαθμούς, στα ανατολικά κεντρικά από 9 εως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 εως 24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του ανατολικου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από 12 εως 24 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια, χωρίς βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοι 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις βόρειες περιοχές του νομού από 12 εως 22 βαθμούς κελσίου ενώ στις νότιες περιοχές του νομού θα κυμανθεί από 14 εως 23 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βελτιωμένο καιρό, ενώ ελάχιστες βροχές θα πέσουν κυρίως στη Χαλκιδική οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 8 εως 21 βαθμούς κελσίου.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...