Ο Εργατολόγος Δ. Ρίζος αναλύει ποιοι θα πάρουν και ποιοι όχι το Χριστουγεννιάτικο μποναμά. 

Πριν τα Χριστούγεννα, θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία, το έκτακτο βοήθημα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο και σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και εκείνοι που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, οι οποίοι στις 15 Δεκεμβρίου θα δουν διπλάσιο ποσό στους λογαριασμούς τους.

Τρία τα νέα μέτρα για χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία:

  • Την έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 ενεργούς υγειονομικούς και προσωπικό του ΕΚΑΒ:

– Επίδομα ίσο με το ήμισυ του καταβαλλόμενου μηνιαίου βασικού μισθού θα καταβληθεί μαζί με τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου στους υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ. Κόστος περί τα 90 εκατ. ευρώ.

  • Πρόσθετη ενίσχυση σε 800.000 συνταξιούχους:

– Συνταξιούχοι με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ, καθώς και με συνολική φορολογική αξία ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού τους έως 200.000 ευρώ θα πάρουν ενίσχυση στα τέλη Δεκεμβρίου ύψους 250 ευρώ, συν 50 ευρώ για εξαρτώμενα μέλη. Το έκτακτο βοήθημα αναμένεται να καταβληθεί στις γιορτές, πιθανόν με την προκαταβολή των συντάξεων του νέου έτους, που τις τελευταίες χρονιές είθισται, να προκαταβάλλεται λίγο μετά, τις 20 Δεκεμβρίου. Το συνολικό κόστος του μέτρου είναι 205 εκατ. ευρώ.

  • Πρόσθετο βοήθημα σε 173.000 άτομα με αναπηρία:

– Οι δικαιούχοι επιδόματος ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ θα πάρουν ενίσχυση 250 ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου. Υπολογίζεται ότι είναι περίπου 173.000. Το κόστος του μέτρου είναι 43,5 εκατ.

Δείτε αναλυτικά τι ισχύει με τους δικαιούχους, με βάση την ανάλυση του εργατολόγου Δημήτρη Ρίζου:

Πηγή agriniopress.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...