Ποιον προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης για το ΕΣΡ

Τον ακαδημαϊκό και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Σταθόπουλο, προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της τηλεόρασης πρέπει να αρθεί. Το Ποτάμι με αίσθημα ευθύνης προτείνει για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τον ακαδημαϊκό Μιχάλη Σταθόπουλο. Είναι μια προσωπικότητα πέρα από κόμματα. Έχει υπηρετήσει την πατρίδα από σημαντικές θέσεις. Με γνώμονα πάντα τις αρχές της δικαιοσύνης, την εντιμότητα και την ανεξαρτησία.

Καλούμε την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα να συναινέσουν. Η κοινωνία είναι ήδη πολύ κουρασμένη και η πολιτική ζωή πρέπει να πάψει να περιστρέφεται γύρω από τα κανάλια.

Ας τολμήσουμε να υπερβούμε τις κομματικές γραμμές μας για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε και με τα πραγματικά προβλήματα. Την οικονομία, τα εθνικά μας θέματα, την Ευρωπαϊκή μας πορεία».

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους στην Καλαμάτα ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι «το ΕΣΡ δεν μπορεί να είναι άθροισμα κομματικών στελεχών και κάλεσε την κυβέρνηση στις τελικές της προτάσεις να μην συμπεριλάβει πρόσωπα που υπηρετούν σε κυβερνητικές και κομματικές θέσεις».

«Αυτό άλλωστε είναι και η επιταγή του Συντάγματος», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης προσθέτοντας ότι «οι Ανεξάρτητες Αρχές συστήνονται για να λειτουργήσουν ως αντίβαρα στην εκτελεστική και κυβερνητική εξουσία».

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...