Ποιος είναι ο κομμουνιστής δήμαρχος που εξελέγη στην Τουρκία

Ποιος είναι ο κομμουνιστής δήμαρχος που εξελέγη στην Τουρκία

Μία ιστορική νίκη κατάφερε το κομμουνιστικό κόμμα της Τουρκίας.

Πρόκειται για μία αξιοσημείωτη επιτυχία για ένα μικρό κόμμα στην περιοχή Ντερσίμ. Ο δήμαρχος πλέον, Φατίχ Εχμέτ Μάκογλου, κατάφερε να βάλει στον «χάρτη» το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας.

Ο Μακόγλου ήταν προηγουμένως δήμαρχος του Οβατσίκ, γνωστός ήδη ως ο «κομμουνιστής δήμαρχος».

Στη διάρκεια της θητείας του απέκτησε φήμη για το συνεταιριστικό αγροτικό μοντέλο παραγωγή φασολιών, ρεβυθιών και μελιού. Σε αυτό το συνεταιριστικό παραγωγικό πρότυπο, ο δήμος παρείχε διάφορες εγγυήσεις, όπως και σπόρους ή πετρέλαιο. Επιπλέον, ο δήμος επί ημερών του έγινε παράδειγμα φορολογικής διαφάνειας.

Με την ιστορική αυτή νίκη, το Ντερσίμ γίνεται η πρώτη πόλη που θα διοικηθεί από κομμουνιστή δήμαρχο στην ιστορία του τουρκικού κράτους. Το ποσοστό του Ματσογλού ανέρχεται 32,41 επί 57.000 περίπου ψηφισάντων, σε μια πόλη με πληθυσμό πάνω από 86 χιλιάδες. Μετά τον υποψήφιο του TKP ακολουθεί το κουρδικό HDP, το κεμαλικό CHP και το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ του Ταγίπ Ερντογάν, με ποσοστά 27,97%, 20,95% και 14,76% αντίστοιχα.

Το Ντερσίμ είναι σύμφωνα με την Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία (ΤUIK) η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής, ενώ βρίσκεται και στις πρώτες θέσεις σε ό,τι αφορά τη μόρφωση των κατοίκων και το ποσοστό όσων διαβάζουν βιβλία σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/358764-Poios-einai-o-kommoynistes-demarchos-poy-exelege-sten-Toyrkia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...