Γράφει η Iωάννα Καραμάνου

Ήμουν κατά τύχη αυτήκοη μάρτυρας της συζήτησης. Κάποιος καλοπροαίρετος συμπολίτης μας είχε προτείνει στα «περίχωρα» της Ναυπάκτου να προσφέρει δωρεάν μαθήματα μιας αξιόλογης δραστηριότητας σε παιδιά. Δεν ήθελε καμία αμοιβή ο άνθρωπος. Απλώς πίστευε ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες. Το μόνο που ζητούσε ήταν να του παραχωρηθεί κάποιος χώρος από την περιοχή.

   «Τα μεγάλα πνεύματα» της περιοχής όμως, του το αρνήθηκαν κατηγορηματικά! Και αυτό με το κουτοπόνηρο επιχείρημα ότι σίγουρα θα θέλει να πολιτευτεί και η προσφορά του κρύβει ίδιον όφελος. Αρνήθηκαν δηλαδή να προσφέρουν ευκαιρίες στα παιδιά τους  και να δημιουργηθεί μία όμορφη δράση στην περιοχή τους, μόνο και μόνο γιατί έβγαλαν αυθαίρετα το πόρισμα ότι «σίγουρα» ο άνθρωπος θα πολιτευτεί.

   Υπάρχουν ακόμα τέτοια «μεγάλα πνεύματα» και δεν το ήξερα; Ε τώρα μάλιστα! Ηρέμησα! Έτσι εξηγείται γιατί το μαύρο τούνελ μέσα στο οποίο έχει μπει η Ελλάδα μας δεν έχει έξοδο. Γιατί πολύ απλά εκτός από τους πλείστους αλαζόνες πολιτικούς με το ναρκισσιστικό σύνδρομο, υπάρχουν και οι άμυαλοι που τους ψηφίζουν! 

   Γιατί τόση ανασφάλεια; Ο άνθρωπος προσφέρθηκε ευγενικά να κάνει κάτι το οποίο στην τελική θα είχε άμεσο θετικό αντίκτυπο στα παιδιά τους! Και δεν είναι μόνο τα βιολογικά παιδιά τους. Είναι και τα παιδιά της γειτονιάς. Τα παιδιά που περνούν δύσκολα για οικογενειακούς ή οικονομικούς λόγους και δεν έχουν πρόσβαση σε κάποιες δραστηριότητες.

   Αλλά τι μας νοιάζει εμάς για τους γύρω μας; Σκασίλα μας!!! Εμείς να είμαστε καλά, το κόμμα μας και το …. λειψό μας το μυαλό!

   «Μεγάλα πνεύματα» λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά πρέπει να σας ενημερώσω για κάποιες ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες προφανώς σας διαφεύγουν:

  1. Έχουμε 2021! Τουτέστιν ότι πάνε πάνω από είκοσι χρόνια από τότε που παθιαζόταν ο κοσμάκης με τις εκλογές. Και λέω κοσμάκης γιατί οι σοβαροί άνθρωποι δεν καταδέχονταν να γίνουν μάζα και έρμαια κανενός! Ψήφιζαν, ενημερώνονταν, είχαν άποψη, παρακολουθούσαν τα πολιτικά τεκταινόμενα, συζητούσαν για αυτά, ήταν ενεργοί πολίτες, αλλά ποτέ κομματόσκυλα. Πιστέψτε με για τους σκεπτόμενους ανθρώπους έχει μεγάλη διαφορά.
  2.  Από τότε που η χώρα μας βίωσε την τελευταία μεγάλη οικονομική κρίση, ξύπνησαν και οι «τελευταίοι των Μοϊκανών». Και έστω και καθυστερημένα συνειδητοποίησαν που μας οδήγησαν οι «σπουδαίοι» πολιτικοί μας και τέτοιου είδους νοοτροπίες. Γιατί αν είχαμε άξιους πολιτικούς δε θα γέμιζε η Ελλάδα μας από ερμητικά κλεισμένα καταστήματα, χιλιάδες συσσίτια,  μετανάστες επιστήμονες, χρεοκοπημένα νοικοκυριά, αστέγους, αναρίθμητες αυτοκτονίες και εγκληματίες αλλοδαπούς αγνώστου προελεύσεως και αγνώστου προορισμού!

   Και για να μην παρεξηγηθώ δεν τα βάζω ούτε με τον πολυκομματισμό, ούτε με την ελευθερία της γνώμης, ούτε με όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς. Αυτά είναι βασικά στοιχεία της δημοκρατίας και ευτυχώς που υπάρχουν. Το να φανατίζεται όμως κάποιος σε τέτοιο βαθμό ώστε να απορρίπτει μία εθελοντική δράση μόνο για κομματικές σκοπιμότητες, χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης!

    Τόσο άδειες είναι λοιπόν οι ζωές κάποιων ώστε να πιστεύουν σαν θεούς κόμματα και υποψήφιους πολιτικούς; Αυτό λέγεται συναισθηματική ένδεια, πνευματική στειρότητα και ψυχική εμπλοκή! Με άλλα λόγια το μαύρο μας το χάλι εις τριπλούν!!!

   Και στην τελική, ας υποθέσουμε ότι ο άνθρωπος ήθελε να πολιτευτεί. Ε και; Αυτό στις μέρες μας δεν είναι συνώνυμο της καταξίωσης. Αντιθέτως σημαίνει ότι ο εκάστοτε πολιτευτής θα πρέπει να καταβάλει τιτάνια προσπάθεια  για να αποδείξει ότι δεν ανήκει στη μερίδα των διεφθαρμένων. Επίσης, ότι δεν διψάει για δόξα κάτι που θα πρόδιδε ιδιοτέλεια και υπαρξιακά προβλήματα. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές, κατά τις οποίες όταν έλεγε κάποιος ότι πολιτεύεται τον κοιτούσαν όλοι με θαυμασμό. Σήμερα αντιθέτως, υπάρχει δικαιολογημένη καχυποψία.  Προς τι λοιπόν τόση ταραχή;

   Εν πάση περιπτώσει, για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, θα κριθεί και από την πορεία του και εκ του αποτελέσματος. Δικαίωμά του να επιλέξει αυτόν τον δρόμο. Δε θα στερήσει τη λάμψη κανενός, ούτε λογίζεται εκ προοιμίου πιο σοβαρός και πιο έξυπνος από όλους εμάς τους «κοινούς θνητούς». Αντιθέτως στις μέρες μας, τόσο η εξυπνάδα όσο και η σοβαρότητα μένουν να διερευνηθούν αγωνιωδώς και επισταμένως!

   Λάθος συναγερμός λοιπόν, χτύπησε πάλι! Και μετά απορούμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και εμείς οι απλοί πολίτες ώστε να σπρώξουμε λίγο την κατάσταση προς το καλύτερο.

  Ε λοιπόν, μπορούμε! Και η μαγική λύση ονομάζεται ενότητα!

    Όλοι χωράμε σε αυτόν τον τόπο. Επιπλέον, πάντα  οι άνθρωποι με τη σφραγίδα του «εκλεκτού» κινούνται  σε πιο χαμηλούς τόνους και προπαντός με ευγένεια. Φωνακλάδες, τσαμπουκάδες   ή υπερόπτες λειτουργούν σταθερά απωθητικά.

   Επίσης διερωτώμαι γιατί κάποιοι πολιτικοί του τόπου μας έχουν μονίμως μούτρα και δε χαμογελάνε ποτέ! Μα ποτέ! Φαίνεται πως κάποιος μακαρίτης από τη δεκαετία του 1950 θα τους είχε πει ότι ο πολιτικός πρέπει να έχει ύφος καρδινάλιου και να είναι εριστικός. Γιατί τάχα μόνο  έτσι θα επιβάλλεται και θα τον σέβονται. 

  Φταίω εγώ τώρα που θα μαρτυρήσω την αλήθεια; Δε μπορώ όμως να κρατηθώ! Με πνίγει το αυτονόητο και θα το ξεστομίσω. Επιτέλους, πότε θα καταλάβουμε ότι το  σνομπ υφάκι, τα ξινισμένα μούτρα ή οι τσαντίλες δεν προσδίδουν κύρος!!! Προβληματάκια με τον εαυτό μας δείχνουν και ότι χρειάζεται δουλίτσα με ειδικό! Αλλά αυτά βλέπετε δεν τα λένε σε κανένα κόμμα…

   Μην ταράζεστε λοιπόν τόσο εύκολα για μία εθελοντική,  ευαγή δράση. Πολιτευτή με το ζόρι τον βγάλατε τον άνθρωπο και δυστυχώς και βιαστήκατε και εκτεθήκατε γιατί εξ ιδίων κρίνει κανείς τα αλλότρια! Με τέτοιου είδους συμπεριφορές  όμως, δυστυχώς μόνο ένα ζήτω μπορώ να αναφωνήσω: ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...