Ποτάμι: Να συγκροτηθεί το ΕΣΡ μετά την απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Παππά

Πρόταση απεμπλοκής, όπως την ονομάζει, για τις τηλεοπτικές άδειες κατέθεσε το Ποτάμι.                                                

Συγκριμένα, το Ποτάμι προτείνει: «Η προσπάθεια δημιουργίας νέου ΕΣΡ να αναληφθεί από τον πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα αποφασίσει για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δηλαδή, να περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ, δεσμευόμενοι, παράλληλα, ότι όποια κι αν είναι αυτή, θα γίνει σεβαστή και στη συνέχεια όλοι μαζί, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, να συμβάλουμε από κοινού στη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ».

Σύμφωνα με το Ποτάμι, η συνεχής σύγκρουση γύρω από το τηλεοπτικό τοπίο δεν μπορεί να συνεχιστεί, αποδίδοντας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, στην κυβέρνηση την «τεράστια ευθύνη με την αυθαίρετη απόφασή της να παρακάμψει το ΕΣΡ και να χορηγήσει μόνο 4 άδειες».

«Οι σπασμωδικές κινήσεις του κ. Παππά, που τη μια μέρα καταθέτει τροπολογία και καταργεί το ΕΣΡ και την άλλη ζητά συναίνεση για ένα υπερκομματικό ΕΣΡ, δεν δημιουργούν συνθήκες άρσης του αδιεξόδου», προσθέτει η «Σεβαστουπόλεως».

Το Ποτάμι, το οποίο έγκαιρα είχε καταθέσει πρόταση για τη συγκρότηση ενός υπερκομματικού ΕΣΡ, θέλοντας να προστατεύσει τον θεσμό της ανεξάρτητης Αρχής, ζητά από όλους να συμβάλουν ώστε να αποφευχθεί για άλλη μία φορά το ναυάγιο συγκρότησής της.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...