Η ημερομηνία καταγγελίας θα κρίνει την ποινή του – Τι λέει το ρεπορτάζ για τους ισχυρισμούς του, που πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει και στην απολογία του

Αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη προκαλούν οι πράξεις του 38χρονου προπονητή σε βάρος της ανήλικης αθλήτριάς του. Τις ενέργειές του κατήγγειλε και μάλιστα κατέθεσε στοιχεία στον εισαγγελέα η ίδια η  ιστιοπλόος, η οποία υποστηρίζει ότι βιάστηκε από τον εν λόγω προπονητή στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών.

Αίσθηση προκαλεί και ο κυνισμός στην παραδοχή του γεγονότος από την πλευρά του προπονητή, ότι είχε συνάψει δηλαδή δεσμό με την αθλήτρια εκείνη την εποχή και ότι μάλιστα η μητέρα της, όχι απλά είχε γνώση, αλλά ενθάρρυνε κιόλας αυτήν τη σχέση. Ένας ισχυρισμός, που, αν ισχύει, μιλάμε για αποπλάνηση ανηλίκου από την πλευρά του προπονητή, αλλά και πιθανές ποινικές ευθύνες και για την οικογένεια της αθλήτριας.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση εστιάζεται πλέον στην απολογία του προπονητή, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου.

Ας δούμε, όμως, τι ισχυρίζεται ο προπονητής και ποια από όσα λέει, βάσει του ρεπορτάζ, είναι δυνατόν να ευσταθούν ή για ποιον λόγο τα αναφέρει.

Πότε συντελέστηκε το αδίκημα

Για να μην γίνεται σύγχυση με την ηλικία της αθλήτριας, ξεκαθαρίζουμε ότι είναι γεννημένη τους πρώτους μήνες του 1999. Γιατί έχει σημασία αυτό το στοιχείο και γιατί η ηλικία της αθλήτριας θα κρίνει την όποια ποινή επιβληθεί στον προπονητή, μπορείτε να το καταλάβετε από τον νόμο που ισχύει για αυτές τις περιπτώσεις

«Όποιος ενεργεί ασελγή πράξη με πρόσωπο νεότερο από 15 ετών ή το παραπλανά με αποτέλεσμα να ενεργήσει ή να υποστεί τέτοια πράξη τιμωρείται, αν δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί βαρύτερα για το έγκλημα του άρθρου 351 Α, ως εξής:

α) αν ο παθών δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών·

β) αν ο παθών συμπλήρωσε τα δώδεκα αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών και

γ) αν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα και μέχρι τα δεκαπέντε έτη, με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών».

Οι πληροφορίες (έγκυρες σύμφωνα με δημοσιεύματα) πριν δώσει την κατάθεση η κοπέλα, ανέφεραν ότι η καταγγελία στη Αστυνομία έγινε το 2016, όταν η αθλήτρια ήταν, λοιπόν, 17 ετών. Στην κατάθεσή της -και πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ- υποστήριξε ότι στην Αστυνομία έδωσε στοιχεία για την υπόθεση το 2013, όταν ήταν δηλαδή 14 ετών, ενώ και στον τηλεοπτικό σταθμό Open είπε ότι:

«Πέρασαν τρία χρόνια μέχρι να το πω στους γονείς μου, που πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία».

Από αυτή τη φράση προκύπτει και πάλι το 2013, αφού η κοπέλα ήταν 11 ετών το 2010.

Τι λέει ο προπονητής για την ηλικία της κοπέλας; Αντιγράφουμε το απόσπασμα από τη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

«Υπήρχε συναίνεση και με τη μητέρα και με τη μικρή και δεν ήταν ούτε 11 ούτε 12. Ήταν πολύ μεγαλύτερη και πηγαίναμε για γάμο… Δεν πήγα με κανένα 11χρονο».

Στην ίδια συνέντευξη απαντάει στην ερώτηση σχετικά με το πότε ξεκίνησε αυτή η «σχέση»:

«Μετά το 2012», δηλαδή όταν το κορίτσι είχε συμπληρώσει τα 13 του χρόνια.

Αντιλαμβάνεστε ότι η ακριβής ημερομηνία που συντελέστηκε το αδίκημα είναι αυτή που θα κρίνει την ποινή που θα επιβληθεί στον προπονητή.

Ήταν στημένο;

Ο δράστης στις δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων είπε:

«Να πείτε στον πατέρα να ψάξει τι γίνεται μέσα στο σπίτι του» είπε χαρακτηριστικά συνεχίζοντας να επιρρίπτει ευθύνες στο θύμα και την οικογένειά του.

Νωρίτερα στο Πρώτο Θέμα είχε δηλώσει: «Αυτό το παιχνίδι ήταν στημένο και το γνώριζε πάρα πολύ καλά η κυρία. Και η μικρή. Και το ήθελε, ήταν 15 χρονών. Και ήταν στην επόμενη ομάδα όταν είχε πάει. Ούτε καν στη δικιά μου».

Λέει, λοιπόν, ο προπονητής ότι συνευρέθη με την κοπέλα όταν πια ήταν στην επόμενη ομάδα που είχε πάει. Σύμφωνα με το αρχείο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η αθλήτρια πήρε μεταγραφή για σύλλογο του Πειραιά (όχι τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά όπου ανήκει σήμερα, αλλά το σωματείο που πήγε φεύγοντας από τον όμιλο τη περιοχής όπου διαμένει), το 2016. Συγκεκριμένα η μεταγραφή εγκρίθηκε στις 27/9/2016. Η αθλήτρια ήταν τότε 17,5 ετών, ημερομηνία και ηλικία που ανέφεραν τα πρώτα δημοσιεύματα.

Το οικονομικό

Και πάλι στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο προπονητής απαντάει σε ερώτηση σχετικά με το γιατί μια μητέρα, όπως λέει ο ίδιος, ήθελε να παντρέψει το παιδί της σε αυτή την ηλικία;

«Γιατί είχα λεφτά. Αυτοί χρωστάγανε. Όταν μου έλεγε εμένα «μια χαρά, έχεις το σπίτι σου και θα είναι μια χαρά η κοπελάρα μου». Και «μη φοβάσαι. Το σκέφτηκες; Το ξανασκέφτηκες»; Μου κολλούσε συνέχεια».

Τι λέει το ρεπορτάζ που κάναμε; Ότι όντως η οικογένεια δεν είχε οικονομική άνεση, για να το θέσουμε κομψά. Ισχύει ότι δεν ήταν εύκολο να συντηρηθεί μια οικογένεια με τρία παιδιά, όταν τα εισοδήματα δεν ήταν υψηλά. Μάλιστα, ο πατέρας της οικογένειας είχε και μια σοβαρή περιπέτεια υγείας, που έκανε την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Η πολιτική καριέρα

Σε ένα άλλο κομμάτι της συνέντευξής του, ο προπονητής αναφέρει:

«Αλλά να βγούνε και να πούνε την αλήθεια. Εγώ ποτέ βιαστής. Αυτή είναι χυδαία γιατί θέλει να κάνει πολιτική καριέρα. Γιατί τα κάνει αυτά; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα κάνει αυτά».

Είναι αληθές ότι η αθλήτρια μπήκε στον πολιτικό στίβο το 2019, σε ηλικία 20 ετών, όντας φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2019 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του τότε Δημάρχου στον τόπο καταγωγής της στη Βορειοανατολική Αττική, εκεί όπου ανήκει και ο σύλλογός που ξεκίνησε και έμεινε μέχρι το 2016. Δεν πέτυχε όμως την εκλογή της, ενώ και ο συνδυασμός έχασε τη Δημαρχεία στις επαναληπτικές εκλογές.

Η υπεράσπιση

Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία που έχει στα χέρια της η υπεράσπιση και μπορεί να τα επικαλεστεί με στόχο, όχι βέβαια την αθώωση, αφού υπάρχει η παραδοχή του δράστη για τη γενετήσια πράξη, αλλά την επιβολή της μικρότερης δυνατής ποινής στον προπονητή.

Sports3.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...