Προκλήσεις Ακάρ – «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα, κανείς να μη δοκιμάσει την ισχύ μας»

προκλήσεις Ακάρ – «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα, κανείς να μη δοκιμάσει την ισχύ μας»

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προχώρησε σε νέες προειδοποιήσεις για την ανατολική Μεσόγειο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση ΤRT HABER.

Συγκεκριμένα, ο Ακάρ επανέλαβε ότι η Άγκυρα είναι υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης των ζητημάτων στη Μεσόγειο, ωστόσο θα ήταν μάταιη οποιαδήποτε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης χωρίς την Τουρκία. Απηύθυνε εκ νέου την προειδοποίηση «κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμή μας», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για απειλή.

«Είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής λύσης στην ανατολική Μεσόγειο. Θέλω να επαναλάβω ότι καμία λύση δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν περιλαμβάνει την Τουρκία. Θέλω να πω ότι είναι μάταιη οποιαδήποτε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στα πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά προβλήματα, με αποφάσεις που δεν μας συμπεριλαμβάνουν. Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο.

Έχουμε δικαιώματα και δίκαια, τα οποία οι γείτονές μας θέλουμε να σεβαστούν. Θέλουμε να γνωρίζουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα δίκαιά μας. Δεν είναι απειλή όταν λέμε “κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμή μας”».

Τέλη Αυγούστου η δεύτερη συστοιχία S-400 – Σύντομα η ζώνη ασφαλείας στη Συρία

Παράλληλα, ο Ακάρ ανακοίνωσε ότι τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η παράδοση και της δεύτερης συστοιχίας των S-400.

Όσον αφορά στη Συρία και το «Διάδρομο Ειρήνης» που συμφωνήθηκε με τις ΗΠΑ, δήλωσε ότι το κοινό κέντρο επιχειρήσεων στην Άγκυρα θα συσταθεί σύντομα και ότι έχουν ζητήσει από τους αμερικανούς συμμάχους τους να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα για το θέμα αυτό.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...