Προκριματικοί Περιφερειακοί Μαθητικοί Αγώνες Σκάκι

Το Σάββατο 11 Μαρτίου και την Κυριακή 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο της Ειρήνης στο Πανεπιστήμιο Πατρών  η πρώτη προκριματική φάση του Πανελληνίου Σκακιστικού Πρωταθλήματος  Μαθητών – Μαθητριών για τις περιοχές των Δήμων Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου. Στους προκριματικούς αγώνες έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν και μαθητές από τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας (πλην της περιοχής του Αγρινίου που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί προκριματικοί αγώνες) και της Ηλείας.
Ο κάθε μαθητής θα συμμετέχει μόνο σε μια από τις δύο μέρες των αγώνων ανάλογα με το σχολείο φοίτησης του.
Το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή του σκακιού προσελκύοντας το ενδιαφέρον γονιών και εκπαιδευτικών  σε όλη την χώρα. Οι συμμετοχές συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών φάσεων ξεπερνούν  τις 30.000.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου με την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και τα  σκακιστικά σωματεία της περιοχής.
Οι προκριματικοί αγώνες αφορούν μαθητές των τάξεων του Δημοτικού καθώς οι μαθητές των Νηπιαγωγείων. των Γυμνασίων και των Λυκείων προκρίνονται απευθείας στην τελική περιφερειακή φάση που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 19 Μαρτίου στον ίδιο χώρο
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα λάβουν μέρος θα χωριστούν σε κατηγορίες ανά τάξη  αγωνιζόμενοι σε 7 παρτίδες που θα έχουν διάρκεια περίπου μισή ώρα η καθεμία με διαφορετικούς αντιπάλους.
Στο τέλος των αγώνων θα απονεμηθούν μετάλλια στους νικητές και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες. Όσοι μαθητές καταφέρουν να συγκεντρώσουν 4 βαθμούς σε 7 αγώνες προκρίνονται στην τελική περιφερειακή φάση
Αναλυτικές πληροφορίες για την διοργάνωση μπορείτε να βλέπετε στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΠ www.essp.gr.
Δηλώσεις  συμμετοχής μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά στην ειδική φόρμα που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΠ μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαρτίου.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...